Київрада поки не надала «Жовтню» статусу пам’ятки – Кличко запропонував депутатам «скинутись» на консервацію

Київрада поки не надала «Жовтню» статусу пам’ятки – Кличко запропонував депутатам «скинутись» на консервацію

26 Грудня 2014
2365

Київрада поки не надала «Жовтню» статусу пам’ятки – Кличко запропонував депутатам «скинутись» на консервацію

2365
Київрада поки не надала «Жовтню» статусу пам’ятки – Кличко запропонував депутатам «скинутись» на консервацію
Київрада поки не надала «Жовтню» статусу пам’ятки – Кличко запропонував депутатам «скинутись» на консервацію

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради зробити свій внесок для консервації будівлі кінотеатру «Жовтень». Про це звін сказав під час розгляду проекту рішення щодо надання кінотеатру статусу пам'ятки місцевого значення, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу київського міського голови.

 

«Якщо кожен депутат дасть 2 тис. грн, ми вже матимемо гроші на консервацію кінотеатру, яка зараз необхідна до початку відновлювальних робіт. Прошу не бути байдужими і долучатися, щоби ми якомога швидше відновили кінотеатр», - закликав Віталій Кличко.

 

Водночас проект рішення щодо надання «Жовтню» статусу пам'ятки викликав багато дискусій у сесійній залі Київради. Він був прийнятий за основу і направлений на доопрацювання до профільної комісії.

 

Віталій Кличко відзначив, що питання щодо «Жовтня» розглядаються публічно і прозоро, і завдання столичної влади - якомога швидше відбудувати кінотеатр, аби вже наступного року кияни змогли його відвідувати. «Ми робимо все прозоро, публічно. Прозорість - це запорука, щоби жодних схем не було. Я неодноразово казав, що ми зробимо все, щоб кінотеатр в жодному разі не змінив власників і залишився у комунальній власності, щоби працював за профілем», - підкреслив київський міський голова.

 

Нагадаємо, 27 листопада Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень».  «У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси», - заявив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев. За його словами, суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність та обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення у встановленому законом порядку орендних відносин.

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

13 листопада Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

7 жовтня цього року Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень».

 

Влітку цього року, за даними Людмили Горделадзе, кінотеатр пройшов комісію, яка мала затвердити всі формальності для підписання нового договору оренди Київради з ТОВ «Кіноман». Однак Київрада тоді не ухвалила цього рішення.

 

Раніше пані Горделадзе заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень». За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду