Міліція не може розслідувати побиття журналістів у Черкасах під час Євромайдану, бо цим займається прокуратура

Міліція не може розслідувати побиття журналістів у Черкасах під час Євромайдану, бо цим займається прокуратура

25 Грудня 2014
2967

Міліція не може розслідувати побиття журналістів у Черкасах під час Євромайдану, бо цим займається прокуратура

2967
Міліція не може розслідувати побиття журналістів у Черкасах під час Євромайдану, бо цим займається прокуратура
Міліція не може розслідувати побиття журналістів у Черкасах під час Євромайдану, бо цим займається прокуратура

Черкаська міліція не веде жодної справи про побиття журналістів під час подій Євромайдану в Черкасах, оскільки всі кримінальні провадження перебувають у веденні черкаської прокуратури. Про це «Детектор медіа» повідомив начальник сектору зв'язків з громадськістю УМВС у Черкаській області Дмитро Грищенко, коментуючи заяву секретаріату Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) щодо засудження бездіяльності правоохоронців у розслідуванні цих справ.

 

«Жодного провадження в міліції немає - ними займається прокуратура. Адже міліція не може розслідувати справи сама проти себе. Тому звинувачення в бездіяльності міліції є необґрунтованими», - пояснив пан Грищенко.

 

Речник черкаської міліції висловив здивування заявою черкаського осередку НСЖУ, оскільки, за його словами, представник осередку Володимир Лимаренко як член громадської ради при УМВС у Черкаській області знає про те, що провадження у справах здійснює прокуратура.

 

Як писала ТК, 25 грудня секретаріат Черкаської обласної організації НСЖУ на своєму засіданні засудив бездіяльність правоохоронців у розслідуванні справ про побиття журналістів під час подій Євромайдану у місті та вкотре закликав їх сприяти проведенню належного розслідування.

 

Жодна справа про побиття силовиками черкаських журналістів під час подій Євромайдану не доведена до кінця. Майже рік заяви постраждалих перебувають у правоохоронних структурах, але жодного руху так і не відбулося.

 

Під час протестних подій у Черкасах у січні-лютому постраждали фотокорреспондент газети «Вечірні Черкаси» Ігор Єфімов, власний кореспондент телеканалу «Інтер» Станіслав Кухарчук, редактор сайту 0472 Олег Огілько, польські журналісти Сергій Марчик та Юрій Висоцький. Було розбито камеру також оператору телеканалу «Вікка» Сергію Єфімову. Ігоря Єфімова було також побито 20 лютого під час штурму «Беркутом» пікету черкащан на блок-пості біля дамби. З розбитою головою він потрапив до лікарні. «Беркутівці» били його попри те, що він кричав: «Преса».

 

Нагадаємо, у травні черкаські журналісти вимагали від прокуратури перекваліфікувати справи їхніх колег, які постраждали від дій працівників спецпідрозділу «Беркут» у січні та лютому, виконуючи свої професійні обов'язки, у провадження за ознаками «умисне перешкоджання професійній журналістській діяльності». Про це йшлося під час зустрічі місцевих журналістів із заступником прокурора Черкаської області Максимом Кончиним.

 

У червні УМВС в Черкаській області за підписом в.о.начальника В.Пустовара надіслав відповідь на запит ІМІ, що інциденти з побиття журналістів у Черкасах співробітниками міліції та спецназівцями у січні-лютому сталися внаслідок некваліфікованих дій і неналежного виконання своїх обов'язків щодо організації роботи органів внутрішніх справ та відсутністю контролю за дотриманням законності з боку екс-начальника УМВС України в Черкаській області Володимира Ліпандіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду