Обвинуваченого у двох вбивствах директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника суд залишив під вартою

Обвинуваченого у двох вбивствах директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника суд залишив під вартою

15 Грудня 2014
3718

Обвинуваченого у двох вбивствах директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника суд залишив під вартою

3718
Обвинуваченого у двох вбивствах директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника суд залишив під вартою
Обвинуваченого у двох вбивствах директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника суд залишив під вартою

Апеляційний суд Полтавської області сьогодні, 15 грудня, залишив і надалі під вартою директора приватної телекомпанії «Візит» міста Кременчука Олександра Мельника, звинуваченого у двох вбивствах - мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка. Про це «Детектор медіа» повідомила голова Кременчуцької міської організації Незалежної медіа профспілки України Юлія Билина.

 

Головуючий колегії Апеляційного суду Валентин Томилко зачитав лише резолютивну частину рішення - відмовити Олександру Мельнику в його проханні замінити утримання під вартою на більш м'яку міру запобіжного засобу. Чому так сталося - присутні на суді правозахисники, які просили відпустити Олександра Мельника на поруки, не розуміють.

 

Адвокати арештованого ще на початку вересня за підозрою в замовленні вбивства міського голови Кременчука, наполягають на невинності свого клієнта і називають утримання його під вартою свавіллям із боку прокуратури Полтавської області.

 

«За 90 днів перебування Олександра Мельника в СІЗО прокуратурою не проведено з ним жодної слідчої дії», - заявив під час судового засідання Апеляційного суду Полтавської області Михайло Гончаров, адвокат пана Мельника. Він також повідомив, що захисту невідомі жодні прямі докази вини їхнього клієнта окрім свідчень іншого підозрюваного Олександра Крижановського, який тепер від них відмовляється.

 

Адвокати Олександра Мельника пред'явили суду заяву Олександра Крижановського, в якій той повідомляє, що зізнатися в організації подвійного убивства (мера Кременчука Олега Бабаєва та судді Автозаводського суду міста Олександра Лободенка) його примусили під тиском, погрожуючи після арешту йому та членам його родини.

 

Адвокати також навели кілька уривків допиту свідків у справі вбивства судді Олександра Лободенка, які, на думку захисту, свідчать про невинність їхнього клієнта.

 

Вони також заявили клопотання народного депутата України Юрія Бублика та представників трьох громадських організацій Полтавщини взяти Олександра Мельника на поруки.

 

За даними адвокатів, прокуратура Полтавської області вже звернулася до Жовтневого райсуду міста Полтави за подовженням терміну дії його арешту до кінця лютого 2015 року.

 

Нагадаємо, 4 вересня Олександра Мельника було арештовано за підозрою в причетності до вбивства міського голови Кременчука Олега Бабаєва. У день його арешту міністр МВС Арсен Аваков назвав його ім'я як замовника вбивства мера Кременчука.

 

11 вересня директора телекомпанії «Візит» Олександра Мельника звинуватили у двох вбивствах - мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка. Олександр Мельник заявив, що непричетний до замовлення резонансних вбивств мера і судді, підозру в організації яких йому висунули слідчі.

 

16 вересня колегія Полтавського апеляційного суду відмовила в задоволенні клопотання адвокатів Олександра Мельника, які просили про заміну запобіжного заходу для нього. За рішенням апеляційного суду Олександр Мельник на два місяці залишався під вартою. 1 листопада Жовтневий районний суд міста Полтави продовжив арешт директора телекомпанії «Візит» ще на два місяці.

 

10 грудня, у Міжнародний день прав людини, полтавські правозахисники звернулися до влади з вимогою справедливого розслідування кримінальних проваджень у справі Олександра Мельника, а також розслідування нападу чиновника Кременчуцької міськради на журналістку «Візиту» Оксану Цокур, яка висвітлює процес.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду