Нові форми запитів на інтерв’ю в Міноборони розроблені за стандартами НАТО – Тетяна Попова

Нові форми запитів на інтерв’ю в Міноборони розроблені за стандартами НАТО – Тетяна Попова

12 Грудня 2014
5159

Нові форми запитів на інтерв’ю в Міноборони розроблені за стандартами НАТО – Тетяна Попова

5159
Нові форми запитів на інтерв’ю в Міноборони розроблені за стандартами НАТО – Тетяна Попова
Нові форми запитів на інтерв’ю в Міноборони розроблені за стандартами НАТО – Тетяна Попова

Міністерство оборони України впроваджує міжнародні процедури в роботу своєї прес-служби, а нові форми запитів на інтерв'ю чи роботу у військовій частині розроблені за стандартами НАТО. Про це «Детектор медіа» повідомила зовнішній консультант Міноборони від Українського кризового медіа-центру Тетяна Попова, коментуючи нарікання журналістів «1+1» та Першого національного на формати запитів, у яких від журналістів вимагається відповісти на велику кількість запитань.

 

Документи, впроваджені Тетяною Поповою в роботу прес-служби Міноборони, є аналогом планувальника інтерв'ю, який міститься в Посібнику зі зв'язків з громадськістю, розробленому НАТО (дивіться сторінку 117 посібника). «Ми нічого не вигадували, ми беремо за основу стандарти роботи зі ЗМІ оборонних відомств країн НАТО», - наголосила консультант.

 

За словами пані Попової, якщо журналісти не знають відповідей на якісь із запитань форми запиту, вони можуть їх пропускати або консультуватися в прес-службі Міноборони, як правильно заповнити заявку (контактна особа - прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір, mou-infopress@ukr.net, 063 4471619).

 

Вона також наголосила, що ніяких заборон на поїздки журналістів у зону бойових дій без супроводу військових більше немає. «Була спроба запровадити такі обмеження наприкінці листопада. Але перше, що я зробила, коли почала співпрацювати з Міноборони - висловила вимогу скасування цієї заборони. І 1 грудня до кінця дня її було скасовано», - повідомила Тетяна Попова.

 

Вона підкреслила, що впроваджувані в Міноборони зміни покликані полегшити та вдосконалити співпрацю журналістів з оборонним відомством, а не навпаки.

 

Як писала «Детектор медіа», в Міністерстві оборони України запровадили нову форму запиту на інтерв'ю з будь-яким чиновником міністерства, у тому числі з міністром. Щоб отримати дозвіл на інтерв'ю, журналіст має відповісти на велику кількість запитань. Також у Міноборони розробили документ під назвою «Формат запиту ЗМІ на роботу у військовій частині (установі) ЗС України (крім зони АТО)», у якому, зокрема, журналістів питають, у якому ключі (позитивному, критичному тощо) вони планують висвітлення теми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду