Нацрада пригрозила телеканалам позбавленням ліцензій за показ фільмів з Охлобистіним і Пореченковим

Нацрада пригрозила телеканалам позбавленням ліцензій за показ фільмів з Охлобистіним і Пореченковим

12 Грудня 2014
4816

Нацрада пригрозила телеканалам позбавленням ліцензій за показ фільмів з Охлобистіним і Пореченковим

4816
Нацрада пригрозила телеканалам позбавленням ліцензій за показ фільмів з Охлобистіним і Пореченковим
Нацрада пригрозила телеканалам позбавленням ліцензій за показ фільмів з Охлобистіним і Пореченковим

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення хоче зібрати керівників телевізійних груп і знову обговорити з ними відмову від російських серіалів. Про це на брифінгу 11 грудня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко. За його словами, з такою пропозицією виступила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк.

 

Пан Артеменко нагадав, що кілька місяців тому телеменеджери відмовилися від такого прохання Нацради. «Можливо, зараз вони по-іншому поставляться до цього», - припустив він.

 

Юрій Артеменко повідомив, що до того, як був заборонений 71 фільм з російським актором, режисером, сценаристом Іваном Охлобистіним, Держкіно вже заборонило близько 90 фільмів і серіалів (у тому числі 69 - з актором Михайлом Пореченковим). Таким чином, перелік заборонених в Україні російських фільмів і серіалів сягає вже близько 160 проектів.

 

Телеканалам, які продовжать транслювати заборонені фільми та серіали, загрожує попередження та позбавлення ліцензій, наголосив Юрій Артеменко. За його словами, нині Нацрада перевіряє інформацію, що нібито один з одеських телеканалів транслює фільм з Михайлом Пореченковим.

 

Пан Артеменко наголосив, що саме з ініціативи Нацради Держкіно заборонило фільми й серіали з Іваном Охлобистіним, і розповів, чому Нацрада виступила з такою ідеєю.

 

«Перший дзвіночок був, коли люди у зверненнях до Нацради обурилися, що на одному з каналів вийшла програма «Неймовірна правда про зірок» чи «Зіркове життя» (програма вийшла на каналі СТБ. - ТК), у якій було показано випуск дворічної давнини, де однією із «зірок» був Охлобистін, а ведучий розповідав, який він гарний батько, сім'янин, - розповів голова Нацради. - І водночас із виходом цієї програми Охлобистін, який є персоною нон-ґрата в Україні, приїжджає в Донецьк і починає розповідати, що буде разом з ними воювати. І коли це дає наш український канал - для мене це велике питання».

 

«Я намагався сперечатися із цим каналом, але не почув аргументів. Керівник каналу каже: Охлобистін же не стріляв, як Пореченков. Я кажу: так і Пореченков не по людях стріляв, а по кущах. Вам що, потрібно, щоб він людину вбив?», - обурився пан Артеменко. Тому він звернувся з листом до СБУ з проханням дати оцінку каналу, який транслював програму про Івана Охлобистіна (СТБ. - ТК).

 

«Я також звернувся до каналів, які крутять серіали з Охлобистіним (серіал «Інтерни» виходив на каналах «Україна» та НЛО TV. - ТК), з проханням зняти їх з ефіру. Вони цього не захотіли. Тому я звернувся з листом до голови Держкіно Пилипа Іллєнка з проханням вжити заходів. Вони оперативно зібрали експертну комісію та прийняли рішення про заборону фільмів і серіалів з Охлобистіним».

 

Юрій Артеменко переконаний, що рішення про заборону вже знайшло реакцію в російській кіноіндустрії. За його словами, російські продюсери вже вимагають від акторів або займатися політикою, або акторством.

 

На запитання «Детектор медіа», чи доцільно було тотально забороняти всі проекти з Іваном Охлобистіним, серед яких є й серіал «Метод Фрейда» українсько-російського виробництва (Star Media), Юрій Артеменко заявив: «А де межа? Як кажуть, "лес рубят - щепки летят". Якби телеканали самі визначилися з підходами, з критеріями... А так мова йде не про конкретні фільми, а про участь людини, яка є ворогом нашої країни і закликає вбивати наших дітей».

 

Нагадаємо, 9 грудня Держкіно заборонило 71 фільм і серіал з Іваном Охлобистіним, у тому числі - серіали «Інтерни» та «Метод Фрейда». Того ж дня Держкіно надало «Детектор медіа» перелік заборонених фільмів і серіалів за участі Охлобистіна. За заборону проголосували 17 із 24 членів Експертної комісії Держкіно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду