Державна реєстраційна служба відмовляє «Національному ЛГБТ-порталу України» у реєстрації як ЗМІ - активіст

Державна реєстраційна служба відмовляє «Національному ЛГБТ-порталу України» у реєстрації як ЗМІ - активіст

12 Грудня 2014
3314

Державна реєстраційна служба відмовляє «Національному ЛГБТ-порталу України» у реєстрації як ЗМІ - активіст

3314
Державна реєстраційна служба відмовляє «Національному ЛГБТ-порталу України» у реєстрації як ЗМІ - активіст
Державна реєстраційна служба відмовляє «Національному ЛГБТ-порталу України» у реєстрації як ЗМІ - активіст

Виконавчий директор ВБО «Точка опори», правозахисник, ЛГБТ-активіст Богдан Глоба подав до суду на Державну реєстраційну службу України, яка затягує з рєстрацією «Національного ЛГБТ-порталу України» як офіційного ЗМІ. Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

«Державна реєстраційна служба дійшла висновку, що Національний ЛГБТ портал України шкодить моралі наших громадян, а новини про ЛГБТ взагалі вводять людей в прострацію і вирішила скасувати реєстрацію Інформаційного агенства "Національний ЛГБТ портал", подавши документи до комісії по моралі. Юристи скажуть, що такої процедури не існує - і будуть праві. Але державну реєстраційну службу це не злякало і вони вирішили всупереч закону, конституції і здоровому глузду провернути такий фінт», - повідомив правозахисник.

 

«Національний ЛГБТ-портал України» також повідомляє, що Державна реєстраційна служба порушила семиденний термін розгляду з дня отримання реєстраційної заяви від ВБО «Точка опори», а також дискримінує ЛГБТ-спільноту за ознакою сексуальної орієнтації, відмовляючи у реєстрації.

 

Богдан Глоба також повідомив, що Держреєстр окрім відмови в реєстрації, звернувся до Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, аби вона перевірила, чи «Національний ЛГБТ-портал України» «шкодить моралі наших громадян».

 

ВБО «Точка опори»  подає до суду на Державну реєстраційну службу України. Справу розглядає Окружний адміністративний суд міста Києва, і суддя І. Качур відкрив провадження у справі. Засідання призначене на 10.30 17 грудня.

 

 

Нагадаємо,  Народний депутат України Борислав Береза, який не входить до складу парламентської Коаліції і є членом «Правого сектору», заявив, що він і його партія засуджують зрив показу фільму на ЛГБТ-тематику у рамках Міжнародного кінофестивалю «Молодість». Інцидент відбувся в столичному кінотеатрі «Кінопанорама» 31 жовтня.

 

«Детектор медіа»



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3314
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
3394 дн. тому
Цікаво, а якби курці і алкоголіки створили свою газету, яка б розповідала молоді про престижність, елітність і користь вживання алкоголю і куріння, то її б зареєстрували? Зрозуміло, ЛГБТ потрібен рупор для пропагування свого способу життя і сексуальної розпусти. Такий ЗМІ зрозуміло недопустимо реєструвати! Але, під тиском міжнародних фондів, продажних "правозахисників", які захищають права тих хто більше заплатить, і запопадливих "євроїнтеграторів" теперішня ліберальна влада зареєструє! В противагу "гомопропаганді", усім людям, які відстоюють українські традиційні цінності, слід бути сміливішими, не боятися звинувачень в "гомофобії", всюди де тільки можна говорити правду про гомосексуалізм, розкривати огидність і неприродність цього явища!
Олександр
3394 дн. тому
"«Правий сектор» категорично заявляє, що є противником нав’язування нашому суспільству збочених уявлень про людську сексуальність. Ми чітко розділяємо людей, котрі є просто хворими на гомосексуалізм або інші сексуальні відхилення, та послідовну політику, спрямовану на пропагування та легітимізацію різних перверсій, на нищення традиційних норм моралі і традиційних уявлень про людину та сімʼю." «Правий сектор», спираючись на націоналізм, на традиційні, зокрема християнські, українські цінності, буде цьому протистояти" Сайт Правого сектору "Бандерівець" Як видно із сайту Правого сектору, Береза мав на увазі методи боротьби, а не позитивне ставлення Правого сектору до гомосексуалізму!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду