Арсен Аваков заявив, що міліція затримала всіх підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія

Арсен Аваков заявив, що міліція затримала всіх підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія

9 Грудня 2014
2736

Арсен Аваков заявив, що міліція затримала всіх підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія

2736
Арсен Аваков заявив, що міліція затримала всіх підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія
Арсен Аваков заявив, що міліція затримала всіх підозрюваних у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про розкриття справи щодо вбивства київського журналіста В'ячеслава Веремія (на фото) під час Євромайдану у ніч на 19 лютого. Про це він заявив під час спільної прес-конференції генпрокурора Віталія Яреми, голови СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС, передає «Еспресо.TV».

 

Міністр внутрішніх справ також заявив, що затримані всі фігуранти у справи загиблого В'ячеслава Веремія.

 

«Затримані усі, у тому числі громадянин Крисін, який на відео бив Веремія перед пострілом», - повідомив голова МВС.

 

Також, за словами Арсена Авакова, розслідування вбивств на Майдані Незалежності, результатів якого вимагає громадськість, триває.

 

Раніше, 12 листопада, на нараді Президента України з керівниками силових відомств міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міністерство внутрішніх справ встановило замовників і виконавців убивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія, вони оголошені в міжнародний розшук.

 

Нагадаємо, про розкриття справи щодо вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія заявив 18 листопада радник міністра внутрішніх справ, а нині народний депутат Антон Геращенко. Він також повідомив, що у розшуку за підозрою до причетності до вбивства знаходяться сім осіб.

 

15 жовтня справу про вбивство журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було перекваліфіковано за статтею КК «хуліганство, вчинене групою осіб», одного з фігурантів справи Юрія Крисіна відпустили з-під домашнього арешту. Адвокат матері загиблого журналіста Віталій Тітич зазначив, що, можливо, на наступних засіданнях суду буде піднято питання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому.

 

2 липня стало відомо, що справу про вбивство журналіста «Вестей» В'ячеслава Веремія передають до суду. 

 

За даними Генеральної прокуратури України, у скоєному 19 лютого у Києві злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Тим часом журналісти «Вестей» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Ще одного підозрюваного - 41-річного екс-спортсмена Юрія Крисіна - було затримано у квітні цього року за статтею «Хуліганство».

 

Замовник злочину перебуває у розшуку з 5 травня. Продовжують встановлювати й інших осіб, причетних до злочину. Зокрема, у розшуку кримінальні авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян.

 

В'ячеслава Веремія було вбито в ніч з 18 на19 лютого. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2736
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду