5-6 грудня - майстер-клас «Світові стандарти журналістики» для студентам Донецького Національного університету, який переїхав до Вінниці

5 Грудня 2014
3098

5-6 грудня - майстер-клас «Світові стандарти журналістики» для студентам Донецького Національного університету, який переїхав до Вінниці

3098
5-6 грудня - майстер-клас «Світові стандарти журналістики» для студентам Донецького Національного університету, який переїхав до Вінниці

5 та 6 грудня у Вінниці в рамках науково-просвітницького проекту «Відкритий університет» відбудеться майстер-клас «Світові стандарти журналістики», відвідати який запрошено студентів Донецького національного університету спеціальностей «Журналістика» та «Політологія», повідомляє Вінницький прес-клуб.

 

Дводенний майстер-клас для майбутніх журналістів проведуть доктор філологічних наук, професор, завідувачкафедриреклами та зв'язківіз громадськістю Інституту журналістики Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка, президент Академії української преси Валерій Іванов та голова Комісії з журналістської етики, засновник газети «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий.

 

Говоритимуть про етику в журналістській діяльності, права та обов'язки журналіста, захист громадської моралі, методи збору інфіормації та роботи з джерелами, вплив журналістики на суспільство та журналістику під час виборів.

 

Захід ініційовано Академією української преси та організовано кафедрою журналістики ДонНУ за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за свободу.

 

Науково-просвітницький проект ДонНУ «Відкритий університет» - це комплекс відкритих лекцій та майстер-класів, на яких видатні науковці-викладачі університету та практики із різних галузей презентують свої дослідницькі, навчально-педагогічні та практичні здобутки вінницькій громаді та студентам ДонНУ.

 

Нагадаємо, що в нещодавньому опитуванні «Детектор медіа» Володимир Мостовий виокремив серед проблем, із якими в перше зіткнулися журналісти в році, що минає, дотримання журналістських стандартів і професійних вимог. Він узагальнив головну вимогу до журналістів так: писати правду і не тільки солодку, але й гірку.

 

На «Відеотеці» можна переглянути моніторинг дотримання професійних стандартів у робот іінформаційних служб українських телеканалів, підчас презентації якого Валерій Іванов відмітив недотримання журналістами професійних стандартів під час парламентської передвиборчої кампанії 2014 року на рівні президентських виборів 2004 року, які призвели до Помаранчевої революції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду