Львівський журналіст Корнієнко звернувся з відкритим листом щодо погроз до генпрокурора

Львівський журналіст Корнієнко звернувся з відкритим листом щодо погроз до генпрокурора

8 Листопада 2014
5247
8 Листопада 2014
12:31

Львівський журналіст Корнієнко звернувся з відкритим листом щодо погроз до генпрокурора

5247
Львівський журналіст Корнієнко звернувся з відкритим листом щодо погроз до генпрокурора
Львівський журналіст Корнієнко звернувся з відкритим листом щодо погроз до генпрокурора

Редактор львівського правозахисного сайту «Правком» та член Національної спілки журналістів України Віктор Корнієнко заявляє про погрози на його адресу, повідомляє Інститут масової інформації.

 

З відкритим листом він звернувся до Генерального прокурора України Віталія Яреми. У ньому він просить вжити заходів для об'єктивної перевірки фактів, з'ясованих в ході розслідування, а також щодо перешкоджання журналістській діяльності.

 

Журналіст стверджує, що погрози надходять від фігурантки журналістського розслідування, завідувача кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету Людмили Луць.

 

Перед цим, каже пан Корнієнко, він проводив розслідування за зверненням вчителя фізики середньої школи Тетяни Заячук, що повідомила про факти шахрайства, вчинені відносно неї Людмилою Луць. Зокрема пані Заянчук стверджувала, що пані Луць за допомогою адвоката Тараса Яцуляка, використовуючи свої зв'язки у судових органах, здійснюючи тривалий час на Заячук та її сім'ю морально-психологічний тиск, нібито намагається за безцінь заволодіти майном вчительки - квартирою  у центрі Львова: у будинку №10 по вулиці Ференца Ліста. Це при тому, зауважує журналіст, що у цьому будинку родина Луць вже володіє житловими помешканнями у трьох рівнях (на 2, 3 та мансардних поверхах, загальною площею близько 300 кв. м.).

 

Журналіст, проводячи розслідування, звернувся до Луць по коментарі з приводу фактів, викладених у зверненні Заячук, проте жодних пояснень чи коментарів після числених звернень до пані Луць йому отримати не вдалося.

 

«Окрім того, мені не було наданого жодної відповіді на запити на отримання публічної інформації, не рахуючи надіслану на мою електронну пошту анонімну відписку, у якій мене попередили про  відповідальність за «збирання конфіденційної інформації про особу без її згоди», - додав Віктор Корнієнко.

 

Журналіст повідомив, що пані Луць зателефонувала з погрозами: «Зателефонувавши на мій мобільний телефон, Луць у погрозливому тоні пообіцяла розібратися і зі мною і з правозахисним сайтом, який я редагую. Це за обставини, що на той момент за зверненням Заячук та за результатами журналістського розслідування я не опублікував ще жодного матеріалу чи інформації. При цьому кілька разів попередила про те, що я буду мати справу з її адвокатом (вочевидь, з Яцуляком) і "не вилізу із судів"».

 

Журналіст заявив, що такі дії вчинялися з метою залякування, примушування його припинити журналістське розслідування та відмовитися від поширення інформації про його результати 13 жовтня 2014 року звернувся з заявою про злочин в прокуратуру Львівської області.

 

У даному зверненні також були викладені матеріали розслідування.  

 

Однак, зауважує Корнієнко, дана заява, попри вимоги КПК України, не була зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. «У подальшому, як я згодом дізнався, її було скеровано в прокуратуру Галицького району, звідти - в Галицький райвідділ міліції. У кінцевому результаті мене викликав для надання пояснень старший дільничний інспектор даного райвідділу майор міліції Юрій Лісний», - розповів журналіст.

 

«Детектор медіа» звернеться до МВС України для роз'яснень щодо заяви Віктора Корнієнка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду