УОП від Грети Тунберг

22 Листопада 2019
1103
22 Листопада 2019
11:54

УОП від Грети Тунберг

1103
УОП від Грети Тунберг

Яка шкода, що Грета Тунберг, радше за все, не переглядає українського телебачення й не читає українських ЗМІ! А тому й не може уявити, яку масштабу роль зіграла вона у становленні публічної комунікації українських офіційних та інших посадових осіб.

От у Києві на Хрещатику пропали каштани, довелося їх видалити. Чому так сталося? Відповідальні працівники «Київзеленбуду» стверджують: «Каштани, висаджені вздовж столичних доріг, на жаль, вже не витримують сучасних умов міста – забруднення та загазованість повітря, потепління клімату, розмноження таких шкідників...». Потепління клімату — от, виявляється, жертвою чого стали каштани на Хрещатику! Попереджала ж нас панночка Тунберг!

Хоча стриваймо. А взагалі київські каштани — їх до нас, мабуть, із півночі завезли, з далекої півночі? З Сибіру, мабуть. Тож і не витримують вони найменшого потепління, гинуть. Їм глибокі сніги подавай, вічну мерзлоту. І взагалі, ми помилково називаємо цей вид дерев гіркокаштаном звичайним — насправді ж він зветься кедр стоєросовий, точно вам кажу.

Бо гіркокаштан звичайний — його батьківщиною є Балкани. А на Балканах що? Досить тепло там. Тепліше навіть, ніж у Києві після всього глобального потепління в окремо взятій українській столиці. Тож, здавалося б, невелике потепління навіть пішло б от саме гіркокаштанам звичайним на користь — не пустеля ж у нас іще в Києві! А дерева гинуть. Ні, точно це не каштани. Кедри. А може, навіть ягель (ягелі?).

А тим часом згадки про глобальне потепління у чиновницьких поясненнях частішають у геометричній прогресії. Чому Дніпро заростає ряскою? Глобальне потепління. Чому шляхи погані? Глобальне потепління. Чому гарячої води нема? Глобальне потепління. Чому тролейбуси погано ходять? Глобальне потепління. І так далі, й тому подібне — до безкінечності.

Ні, не може Грета Тунберг до пуття оцінити цінність подарунку, який вона зробила. Бо подарувала вона Універсальну Відмазку, Універсальну Об'єктивну Причину (УОП). Тепер, хоч би що сталося, а відповідальним особам є на що посилатися й чим виправдовуватися. Форсмажор, мовляв — що ж тут поробиш! І який же зручний форсмажор — не зникає й найближчим часом нікуди не подінеться! Завжди до послуг чиновників, яким тепер завжди можна посилатися на глобальне потепління, а самим і далі валяти дурня, грітися на потеплілому сонечку.

Бо, пригадується, коли закуповували для Хрещатика якісь супердорогі, втридорога, й супероригінальні каштани, експерти одразу попереджали: для вулиці з пожвавленим рухом вони непридатні, вони того не витримають. А тепер глобальне потепління винне.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду