З професійним святом, панове!

16 Жовтня 2019
613
16 Жовтня 2019
14:13

З професійним святом, панове!

613
З професійним святом, панове!

Україна відзначила День захисника України. За звичкою, ми вітали лише військовиків, добровольців, волонтерів. Дехто — за традиційним радянським світоглядом — чоловіків, перетворюючи День захисника України на таке собі новітнє 23 лютого. Але ж...

Проти України триває гібридна війна. Війна, у якій передові загони агресора — це кремлівські пропагандисти. Інформаційна війна — провідна складова гібридної війни. Кремлівські брехуни — то її авангард, її гвардія. Це вони багато років одурманювали й зрештою одурманили багатьох жителів українського сходу, змусивши їх із готовністю взяти до рук послужливо запропоновану Росією зброю й почати стріляти.

Це вони, кремлівські пропагандисти, змусили «хохлів» виконувати брудну роботу з тим, щоби російські війська фактично були сталінськими загородзагонами. Та ще й верещали: «Іх там нєт!» Це вони тут, в Україні, виховали гарматне м'ясо для своєї ненажерливої Росії. Це вони, пропагандисти, перетворили донбаських українців на розмінний матеріал для своїх геополітичних забаганок.

Протистоїмо російським пропагандистам ми, українські журналісти. Даємо їм відсіч — теж ми. Ті, хто несе правду. Ті, хто розбиває російську брехню, хто витягує обдурених із російських пропагандистських тенет, мов із полону.

І хай це прозвучить гучно, пафосно, але так: протистоїмо російському авангардові війни саме ми. Й не порахувати, скільки життів урятували журналісти — тим, що розкрили людям очі. Ніколи не підрахувати, скільки українців могли би стати гарматним м'ясом для Москви — але не стали, бо дізналися правду. І ніколи не підрахувати, яким є внесок журналістів у те, що цивілізований світ майже одностайно засуджує російську агресію проти України.

То хто тоді журналісти, як не захисники України? І це було наше свято, панове! А ми цього й не помітили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду