Ніхто журналістів захищати не буде

2 Жовтня 2019
1118
2 Жовтня 2019
11:45

Ніхто журналістів захищати не буде

Данило Мокрик
Журналіст «BIHUS.Info», телеведучій
1118
Ніхто журналістів захищати не буде

Колеги-журналісти, лет мі спік фром май харт. Бо у мене є для вас ах**нні новини з реального світу. По-моєму, далеко не всі їх відстрілюють.

Нас не буде захищати суспільство, бо суспільство в масі своїй журналістів зневажає. Якщо у вас особисто є пару десятків людей, які вам на ФБ ставлять лайки і пишуть, які ви молодці, то це - нерепрезентативно.

Якщо що, ми - не Словаччина, де за одного Яна Куціака народ змів уряд. Коли нас будуть пи***ти, суспільство в масі своїй буде улюлюкати "так їм і нада, журнашлюхам".

Нас не будуть захищати правоохоронці за мертвими статтями 171 і 345-1 ККУ. Бо їм - не всралося. Доведено емпірично.

Нас не буде захищати держава. Бо журналісти-критики державу дратують, а на інших - журналістів-холуїв - пофіг, бо холуї в принципі - цілком замєняєма біомаса.

Нас не буде захищати Комітет ВР з питань свободи слова і Уповноважений з прав людини. Не для того ягідки повиростали.

Власники, донори, громадянське суспільство - теж ніт. В них і без нас є чим зайнятися, в масі своїй.

Міжнародна спільнота - да, вона може висловити глибоке занепокоєння і серйозну стурбованість, якщо якийсь богдан засуне вам мікрофон в *опу. Але навіть той мікрофон не понюхає потім.

До чого це я?

До того, що якщо ми самі не будемо захищати свої права і свою гідність - цього не буде робити ніхто. Вот прям тупо ніхто. Почитайте перелік вище, щоб не було ілюзій.

Якщо ми не будемо робити цього з міркувань "професіоналізму", то і професії такої скоро не буде. Нема такої професії, яка залишалась би гідною, якщо в її представників немає гідності. Вапшє нема.

Бо я сьогодні тупо ах**л, вот серйозно. Президент вийшов, зі старту насрав журналістам на голову, а всі промовчали. Протерли очі - і позадавали, бл**ь, високопрофесійні запитання.

І все, народ. Епізод - заграно, момент - пройо**но. З чим нас всіх і вітаю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду