Закінчимо війнами прибиральниць?

11 Вересня 2019
1084
11 Вересня 2019
15:17

Закінчимо війнами прибиральниць?

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
1084
Закінчимо війнами прибиральниць?

Спостерігаю певну  тенденцію. Тотальні медійні війни проти (за) перших осіб опустилися на нижчий рівень. Тепер уже державні чиновники не на перших позиціях змагаються один з одним.

Деякий час тому у кількох засобах масової інформації мені впала у очі новина про те, що колишній перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер  написав відкритого листа  прем’єр-міністру Олексію Гончаруку і міністру інфраструктури Владиславу Криклію про неприпустимість залишатися на посаді першого заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка. Мені зустрілися десяток ЗМІ, які подали цю інформацію. В ній містилися популярні нині звинувачення чиновників у корупції, мовляв, «без нього «не проходило» жодне рішення у кадровій, майновій, законодавчій та інших сферах. Кулуарна бюрократична система ухвалення рішень була орієнтована на інтереси Лавренюка й політиків, які стоять за його спиною, а не на інтереси людей і української економіки».

Вдумайтеся. Колишній заступник міністра, який сьогодні не обіймає жодних посад, публікує відкритого листа до найвищого начальства держави і це розходиться відносно широко. Я не страждаю на снобізм. Не вважаю, що відкриті листи мають писати винятково великі групи громадян, або громадські організації, або відомі політичні діячі. Але ж ми чудово знаємо, що просто так подібні речі не публікуються.

Правда, УНІАН, «Гордон», «Факты и комментарии» швидко зняли ці публікації. Але ж кеш пам’ятає все.

Втім, сам заступник міністра Юрій Лавренюк теж не ликом шитий. У ЗМІ за пару днів розійшлися кілька публікацій, які звинувачували Шульмейстера у тому, що він прагне повернутися на свою колишню посаду, а також додається інформація про численні корупційні оборудки колишнього. Правда, у жодному більш-менш відомому ЗМІ я цю новину не зустрів.

Я не розбираюся, хто з цих діячів правий, а хто ні. Просто, як на мене,  простежується тенденція, коли всі воюють з усіма. В цьому випадку  почав колишній заступник міністра. Отримав у відповідь порцію звинувачень. Тенденція простежується така, що скоро навіть прибиральниці почнуть вести медійні війни за місце під сонцем. Правда, ресурсів для цього у них менше, ніж у заступника міністра, хоча й колишнього.  Але на кожного покупця є свій товар, тобто ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1084
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду