Українська мрія, або «можливо все!»

21 Травня 2019
870
21 Травня 2019
12:52

Українська мрія, або «можливо все!»

870
Українська мрія, або «можливо все!»

Частина перша.

Вчора я мала унікальний досвід.

Вранці понеділка мусила їхати з дому, а це Бориспільська траса, в Ірпінь. Прилетіли литовські партнери і ми проводили зустріч з дітьми вимушених переселенців у школі Ірпіня. Отже, вранці я спробувала виїхати на трасу - без шансів, всі виїзди перекриті, бо це ж стратегічна дорога в аеропорт. Година очікування і… Південний міст – затор. Вирулила по Набережній до наступного мосту – затор. Ну ок, поїхала до третього, на Троєщину – затор. На мене чекали діти й партнери, а я не могла прорватися через дорожній тромб.

ТРОМБ. 

Мости, дороги з Лівого берега на Правий, не лише у Києві, а по усій Україні, - це судини, артерії, по яким тече кров організму країни. Тромби, які створила влада сцени Майдану, імітуючи майданівське народовладдя, перекрили доступ кисню в організм молодої нової України. 
Соціальні ліфти, по яким на 101 день Президента Порошенка почали, підніматись мажори Гладковські, припинили рух “артеріальної” нової крові громадянського суспільства. Більше того, активістів почали винищувати фізично – напади, вбивства, доведення до самогубств. Порошенко перетворився на царя-батюшку з Томосом та челяддю з однойменного блоку у Верховній раді. Україну почало судомити.

А я, тим часом, у заторах дивилась на телефоні церемонію інавгурації та промову Президента Зеленського. І перша теза Президента мене вразила – ні, не оригінальністю думки, а тим, що це була буквально цитата Вітаутаса Ландсбергіса - “Кожен з нас – президент” – перше, що сказав шостий Президент України у 2019р.

“Кожен з вас – президент” – сказав мені перший Президент Литви у 2015р., відповідаючи на моє запитання, а хто ж наступний Президент України. 

Блискуча промова

Точні й щирі звернення до українців - переселенців, заробітчан, експатів, тих, хто вимушений проживати на тимчасово окупованих українських територіях, до усіх, в кого Україна в серці. Пряма та ясна позиція по усім ключовим політичним питанням. І про свою місію – “Дорогий народе, протягом свого життя я намагався робити все, щоб українці посміхались. Я відчував так серцем, це була не тільки моя робота, це була моя місія. Наступні 5 років я зроблю все, українці, щоб ви не плакали.”

Саме на цих словах мені вдалося прорватися через затор на мосту-метро. Це було символічно. Вдихнути свіжого дніпровського повітря і доїхати до Ірпіня. Але це ще не увесь емоційний досвід інавгураційного дня. 

Школа, у яку я приїхала, називається – “Школа лінгвістики та духовності”. Духовності, Карл!

У кабінеті директорки, прямо над головою, висить портрет Петра Порошенка. І я внутрішньо подякувала Президенту ЗеленськомВладимир Зеленский у за інавгураційну тезу – “Я дуже хочу, щоб у ваших кабінетах не було моїх зображень, моїх портретів, бо президент – не ікона, не ідол, президент – це не портрет. Повісьте туди фотографії своїх дітей і перед кожним рішенням дивіться їм в очі.”

Будь-ласка, познімайте портрети Порошенка і не мучайте дітей розшифровкою слова духовність, прошу вас разом із Президентом України Володимиром Зеленським!

Джерело: Фейсбук

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
870
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду