Гайд: три способи зрозуміти «Месники: Завершення» (без спойлерів)

Гайд: три способи зрозуміти «Месники: Завершення» (без спойлерів)

24 Квітня 2019
8331
24 Квітня 2019
14:17

Гайд: три способи зрозуміти «Месники: Завершення» (без спойлерів)

8331
Гайд: три способи зрозуміти «Месники: Завершення» (без спойлерів)
Гайд: три способи зрозуміти «Месники: Завершення» (без спойлерів)

«Месники: Завершення» - це однозначно головний фільм 2019 року. Рекордні перегляди трейлеру (289 млн разів за першу добу), рекордні передпродажі квитків (ажіотаж в Україні), 96% позитивних рецензій, апогей саги із 22 фільмів, що виходять на екранах уже 11 років. І останній факт - це справжня проблема, якщо ви ніколи раніше не дивилися фільми Marvel, але не хочете пропускати кіноподію.

Справа в тому, що всі стрічки компанії знаходяться в так званому «єдиному всесвіті», тобто, їхні персонажі населяють одну реальність, події різних фільмів впливають одна на одну, а спільна сюжетна лінія розвивається як у серіалі. Раніше Marvel щадила глядачів, і, з різним успіхом, але будь-яку із 21 попередньої картини, у принципі, можна подивитися як окремий фільм. Проте «Завершення» - це своєрідна золота вершина на піраміді, фінальний акорд, який можна оцінити (і навіть зрозуміти), тільки ознайомившись із тим, що було раніше. Ми склали для вас три способи, різних за ступенем складності та глибини, як підготуватися до «Месників: Завершення».

Варіант: «Економ»

Кількість фільмів: 1

Небхідний час: 2 години 30 хвилин 

Абсолютний мінімум для розуміння «Завершення» - це перегляд «Месники: Війна нескінченності».

Колись обидва цих фільми називалися «Частина перша» та «Частина друга», але потім Marvel вирішила сильніше диференціювати стрічки. З «Війни нескінченності» ви дізнаєтеся все необхідне про головного злодія, ознайомитеся з персонажами, зрозумієте суть історії та причини, з яких усі так сумують і радіють у «Завершенні».

Варіант «Базовий» 

Кількість фільмів: 4

Необхідний час: 9 годин 20 хвилин

Фільми слід дивитися в такому порядку: «Месники» (2012 року), «Стражі галактики» (2014 року), «Капітан Америка: Протистояння» та «Месники: Війна нескінченності».

Так ви доволі близько познайомитеся з усіма головними героями; зрозумієте більшість сюжетних поворотів, натяків та жартів у «Завершенні»; приєднаєтеся до тих, хто плаче/сміється/аплодує в залі.

Варіант «Люкс» 

Кількість фільмів: 7

Необхідний час: 15 годин 12 хвилин 

Фільми слід дивитися в такому порядку: «Капітан Америка» (2011 року), «Месники» (2012 року), «Стражі галактики» (2014 року), «Тор: Темний світ», «Доктор Стрейндж», «Капітан Америка: Протистояння» та «Месники: Війна нескінченності».

Перегляд цих стрічок забезпечить вам розуміння приблизно 95% усіх подій, сюжетних ліній, персонажів та емоцій «Завершення». Радше за все, ви навіть зможете відчути себе фанатом Marvel і пояснювати, що відбувається іншим.

***

Якщо ви вагаєтеся, чи треба вам занурюватися в усю цю супергероїку, і не розумієте, чому всі навколо говорять про «Месників» і що такого особливо в цих фільмах, читайте наш текст. А якщо у вас зовсім немає часу на підготовку, а подивитися «Завершення» все-одно хочеться, то, ласкаво просимо, на YouTube.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду