Медійний ляпас від «112-го» героям Дебальцевського котла

18 Лютого 2019
3130
18 Лютого 2019
13:21

Медійний ляпас від «112-го» героям Дебальцевського котла

3130
Медійний ляпас від «112-го» героям Дебальцевського котла

16 лютого на «112-му» каналі в ефір вийшла програма «Велике інтерв’ю», в якому гостем був колишній прем’єр Микола Азаров. Через кілька годин після трансляції «Великого інтерв’ю» на офіційній сторінці кандидата в Президенти Сергія Кривоноса, який є полковником та 1-м заступником командуючого Сил спецоперацій, під грифом «Блискавка» з’явилася відповідна заява:

«БЛИСКАВКА.
Побратими! Звертаюся в першу чергу до вас, як до найбільш вмотивованої та патріотично налаштованої частини нашого суспільства. Сьогодні, в роковини Дебальцевського котла, де під російсько-сепаратистським вогнем загинули сотні українських військовослужбовців та добровольців, ми всі отримали ляпаса від каналу "112". В програмі "Велике інтерв'ю" гостем студії був відомий реваншист, екс-прем' єр Микола Азаров. Це той, хто відразу після Майдану разом в складі кліки Януковича втік до Москви. І зараз він з телеекрану українського телеканалу намагається донести до кожного українця головний меседж Путіна: мир за будь-яку ціну. Тієї ж прокремлівської риторики дотримуються деякі кандидати в Президенти. Ні! Мир в Україні буде тільки через Перемогу! Це я вам обіцяю.


Хочу звернутися до власників "112" каналу, не грайтеся з вогнем та не провокуйте українське суспільство появою в ваших програмах одіозних запроданців. Не раджу вам розхитувати ситуацію в Україні в такий примитивний спосіб.

Також хочу звернутися до Національної комісії з питань телебачення та радіо з вимогою провести негайну позачергову перевірку "112" каналу на предмет зради інтересів держави. Будемо пильними. Реваншизм не пройде! Разом - і до кінця!».

«Сталевий полковник», як між собою називають Кривоноса брати по зброї, свою позицію з приводу контенту окремих програм на телеканалі «112» окреслив досить жорстко. Я служив під командуванням Сергія Григоровича в 2015-17 рр, тому можу сказати, що він словами не кидається. І якщо запропонував Нацраді зробити позачергову перевірку, то потім спитає про результат.

І ще. Саме в той день – 16 лютого – побратими, хто виходив з Дебальцевського котла, зібралися на сумні роковини в Національному музеї Другої світової війни. Та на «урочистостях» (якщо це слово можна вжити до дійства по вшануванню пам’яті загиблих в боях під Дебальцеве) не було жодного представника влади – ані районної, ані міської чи обласної.

Можливо, присутність на зустрічі можновладців була б зайвою, хто зна. Але залишати поза увагою вояків в такий сумний для них день – якось не правильно. І, врешті-решт, небезпечно. Адже армійська приказка каже: воїн завжди має бути чимось зайнятий, бо коли в нього з’являється вільний час, до його голови зазирають дурні думки.

І коли ветерани після зустрічі з братами по зброї прийшли додому, на них якраз чекав «сюрприз» від «112-го»: з телеекрану пан Азаров верещав про мир за будь-яку ціну з Росією. Ми вже це проходили. Наш командир свою думку висловив. Чекаємо на офіційну реакцію.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3130
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду