«Державницьке телебачення» на ICTV

5 Грудня 2018
1223
5 Грудня 2018
13:49

«Державницьке телебачення» на ICTV

1223
«Державницьке телебачення» на ICTV

У вечір понеділка чи не вперше ICTV на деякий час став по-справжньому державницьким (без лапок) телеканалом. Спочатку, після новинярних «Фактів», було ексклюзівне інтерв'ю з Генпрокурором. Подобається Юрій Луценко комусь чи ні – то таке, але факт мав місце. А вже на «Свободі слова» повний і розширений ексклюзив мав Президент. Та ще й не один, а з потужною командою – Віктором Муженком, Людмилою Денисовою, Костянтином Єлісєєвим. 

Цю передачу особисто я дивився, як то кажуть, на єдиному диханні. Там дійсно було багато цікавинок. А прикрий епізод, коли уповноважена у справах людини пані Денісова на короткий час втратила свідомість, тільки додав інтриги й трагизму.

Чи не вперше в історії українського ТБ Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач, яким є Начальник Генерального Штабу (НГШ) пан Муженко, спілкувалися з українцями на найактуальнішу сьогодні тему – неоголошену війну з Росією.   

НГШ показував на слайдах (начебто спеціально для «зрадофілів») еволюцію збільшення угруповань армії РФ на кордоні з Україною. І навіть школяр міг зрозуміти, що особливо гостро присутність ворога відчувається в Азовському та Чорних морях. І зрештою стає очевидним факт, що ця рушниця на гнилій стіні україно-російських відносин ось-ось вистрілить. 

Дещо сенсаційним було припущення (чи факти) пана Цибулька, який розповів у вигляді запитання до Президента про начебто візит Юлії Тимошенко до Константинополя з проханням не надавати Україні Томос. І навіть, якщо припустити, що це була така собі «домашня заготовка» з боку Адміністрації президента, все одно Порошенко виглядав гідно та не став шпиняти своїх політичних опонентів. Та ще й підкреслив, що зараз треба об’єднувати країну, а не впадати у чвари.

Так, мусимо визнати: вечір понеділка на ICTV був повністю провладним. У хорошому розумінні цього слова, як на мене. А на якому каналі, скажіть, ще виступати Президенту? На цвІНТЕРІ? Чи на «Україні»? А може одразу на «плюсах» та «112» з «Ньюз Ван2? Є ще «5», «Прямий» та «UA1», проте аудиторія в них ще замала, аби приймати такий десант можновладців на чолі з Президентом.

Тому перша спроба появи «державницького телебачення» на ICTV була більше зі знаком «плюс». Хоча, звісно, це сподобається не всім.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду