Час відкривати консерви?

25 Вересня 2018
826
25 Вересня 2018
19:52

Час відкривати консерви?

826
Час відкривати консерви?

Шкода, але наш медіапростір живе сьогоднішнім днем і не пам’ятає вчорашнього, ніби його й не було. Шкода, бо за таких умов минуле не стає уроком, й усе з великою ймовірністю може повторитися.

Постійний учасник ток-шоу на «News Onе» та «112 Україна» Євген Червоненко. Відомий своїми, м’яко кажучи, не надто проукраїнськими висловлюваннями й подеколи, так само м’яко кажучи, не зовсім джентльменською поведінкою. Знаний борець із «націоналістами» та «бандерівцями».

А тепер відмотаймо історію на 14 років назад. Тоді Євген Червоненко – один із лідерів помаранчевого Майдану, фактично права рука Віктора Ющенка. Після того, протягом «помаранчевих» років, Червоненко обіймав високі державні посади й, знову таки, вважався за одного з найнадійніших союзників Ющенка. Який, із високою ймовірністю, мав чималий вплив і на самого Ющенка.

Очевидні й загальновідомі симпатії тодішнього президента до тих самих «націоналістів» і «бандерівців» Червоненка не лише не лякали, а й не змушували дистанціюватися від Ющенка.

Що сталося відтоді, що змусило Червоненка так радикально змінити погляди? А от про це він ніколи не розповідав. Бо ніхто й не питав.

Іще один завсідник «News Onе» та «112 Україна», а ще й російського телебачення, Кирило Куликов. А ким він був за «помаранчевих» років? А він теж був дуже помітним активістам того Майдану, потім – народним депутатом. Обіймав високі посади, був активістом, боровся з незаконною забудовою. Входив до фракції «Наша Україна – Народна самооборона».

У проросійських симпатіях тих років ніколи не був помічений. Також був одним зі сподвижників Ющенка. Що сталося відтоді з ним? Теж ніхто не лише не питає, а, й як у разі Червоненка, просто не згадує минулого.

Тетяна Монтян. Ну, тут епітети й метафори не лише непотрібні, а й безсилі. Відома ще з кучмівських часів борчиня за ідеали демократії та права громадян завжди відстоювала право суспільства на будь-які, зокрема й дуже радикальні, дії задля боротьби з диктатурою й тиранією. В особливих симпатіях до Росії теж ніколи не була помічена.

Цей перелік можна продовжувати. То в чому полягає секрет цих людей, секрет їхнього несприйняття ідей Майдану, а часто й самого Майдану? Їхнього мочіння не лише влади, а взагалі промайданівської України? Радикальна зміна свідомості? Зміна орієнтирів на 180 градусів?

А чи все набагато простіше, й тепер ми бачимо їх справжніми, тоді як раніше вони грали ролі? А коли так, то де гарантія, що й сьогодні серед найдемократичніших політиків, громадських активістів, зокрема й дуже знаних та авторитетних, немає проросійських, а то й російських, консервів, які тільки грають ролі, непомітно підточуючи Україну?    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду