Про побиття журналістки каналу NewsOne

17 Вересня 2018
2604
17 Вересня 2018
19:05

Про побиття журналістки каналу NewsOne

2604
Про побиття журналістки каналу NewsOne

Я вважаю телеканал NewsOne небезпечним і руйнівним для країни, але це не заважає мені вважати небезпечною тенденцією зловтішання з побиття журналістів цього каналу. Чому?

1. Бо це нагле лицемірство, або банальна тупість і сліпота, коли учасники акції накидаються на представника ворожого каналу, але при тому, організатори акції ходять досі і будуть ходити на цей ворожий канал, бо ж треба їм десь виступати.

2. Бо на місці цієї журналістки могла бути журналістка будь-якого іншого каналу. Зі свого досвіду ходіння на мітинги, бійки і т.д. – натовпу часом пофіг, кого вдарити та обматюкати. Накал пристрастей інколи доходить до того, що натовп не може заспокоїтися, поки не дасть комусь пиз.и. Натовп тупо шукає об'єкт, щоб спустити пар. І таким об'єктом випадково може стати журналіст, який із різних причин може стати в очах когось з учасників «шпіоном», «агентом кремля», «підстилкою Порошенка» (5 канал) , «слугою ахметова» (ТРК Україна), «Брехунами Коломойського» (Плюси), або просто брехунами, бо бо всі медіа пишуть неправду!!!

3. Пам»ятаю якось стрьомно було стояти на якомусь мітингу Саакашвілі, де він зі сцени кричав, що всі медіа продажні, всі на обслуговуванні в Порошенка, і всі брехуни, бо типу його в новини не пускають. І от коли політик зі сцени заводить народ, потім той народ, який, не дочекавшись команди шось штурмувати, а його вже накрутили до дій, елементарно може шльопнути якогось журналіста, ну або в кращому разі обматюкати.

Якось я сміялася, дивлячись стрім ЗІКу з ходи Саакашвілі, де хтось із учасники мітингу наїхав на журналістів ЗІКу, що вони брехливі й продажні)) А журналіст був шокований, бо у цей час ЗІК, крім Newsone, був єдиним каналом, який слухняно кожної неділі показував акції Саакашвілі).

4. Щоб вдарити журналіста, заведеній на агресію жіночці чи навіть пенсіонеру довго не треба думати і з'ясовувати, чи свій це журналіст, з якого він боку, хто власник його медіа, і чи писав він колись брехню. Йому достатньо почути, що хтось буде кричати в бік журналіста «Ви брешете!» Бо журналіст представиться медіа, в якому автор запитання «Ви звідки?» колись давно шось прочитав і воно йому не сподобалося. А клеймо йде на всіх журналістів і цей журналіст одразу в очах учасника протесту стає тим, який предтавляє брехливе медіа.

5. Завтра у якомусь ватному райцентрі можуть побити журналіста 5 каналу, бо у мешканців цього містечка своя реальність і свій світогляд, у їхній свідомості 5 канал може бути пропагандистьким і ворожим. З т.з. правового поля, 5 канал нічим не відрізняється від NewsОne, бо ці два канали офіційно зареєстровані в Україні і не заборонені. 

Якось мені дісталося на акції, де були націоналісти і комуністи від пенсіонера парасолею по голові. Бо я була в червоному одягнута, а якась пенсіонерка подумала, що я комуністка, обізвала мене, я огризнулася, за що отримала по голові від дідуся якогось.

Тому не заохочуйте зловтішанням побиття журналістів, пліз. Бо почали бити NewsОne. І якщо суспільство це сприйме на ура, то завтра будуть лупити інших, не сильно розбираючись... Тоді хто на ваші акції ходити буде і висвітлювати?

Я розумію, що рівень довіри до журналістики заслужено впав, як і рівень довіри до акцій протесту. Але бити – це явно не вихід, особливо, повторюся, коли тими медіа живитеся і аж бігом бігаєте туди на ефіри. А власників цих медій взагалі не чіпаєте, якщо не п'єте десь в кулуарах з ними разом каву.

Джерело: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2604
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду