Медійні шахи Коломойського

28 Серпня 2018
923
28 Серпня 2018
16:07

Медійні шахи Коломойського

923
Медійні шахи Коломойського

Шахова партія з підтекстом майбутньої участі в президентській кампанії між зірками шоу-бізу Зеленським і Вакарчуком продовжується на медійній дошці пана Коломойського. І увесь цей бліц-турнір зав’язаний на святкуванні Дня Незалежності.

Тільки пройшов 25 серпня сюжет у вечірньому випуску «ТСН» про грандіозний концерт «Океану Ельзи» на «Олімпійському», де лідер гурту разом із 100-тисячною аудиторією заспівав гімн України, як кількома хвилинами пізніше нам вже розказують про не менш видовищний захід «Кварталфест» у селі Підопригори на Сумщині. Там вже в присутності 150 тисяч глядачів Зеленський & Со теж заспівали Гімн України.

Було емоційно та зворушливо. Головний комік країни розказав нам, що вони свідомо поїхали з виступом у провінцію, бо в столиці виступати може будь-хто, а ось на селі… І ведуча програми підкреслила: виступ «кварталівців» був безкоштовним.

У понеділок, здавалося б, про святкування Дня Незалежності можна було б і підзабути, воно поступово ставало історією. Але ні. У вечірньому сюжеті на «плюсах» виходить сюжет «Музика, рекорди і сюрпризи» про той самий єдиний в цьому році концерт «Океанів». А через декілька хвилин, як ви вже здогадалися, телеглядачам розказують про безкоштовний концерт «Квартал 95» в адміністративному центрі Луганщини – Северодонецьку.

50 тисяч мешканців просто неба зібралося подивитися на популярних артистів, лідер яких наголосив, що вони тут щоб об’єднати серця та підтримати людей. І ще одна думка пролунала від виконавців: ми їздимо на самий «пєрєдок» із концертами, а де ж ті «народні» артисти, вони ж народні, тому чому не виступають перед простим народом? Камінчик такий чималенький у чийсь город полетів.

Взагалі-то це добре, коли артисти їздять по «городам и весям» та дарують людям радість. І тут, на перший погляд, жодної політики. Тільки передчуття підказує, що пан Коломойський тримає руку на пульсі. І якщо Вакарчук зробить хід в сторону висування в президенти, то в нього вже заготовлений протихід – Зеленський. Тим більше, що вже йде реклама нового сезону серіалу про «народного» президента Голобородька у виконанні всюдисущого Зеленського. «Новий слуга народу» чекає на свій час.

А нам поки що відведена роль спостерегачів. Чи буде продовжена ця шахова партія з президентським підтекстом між двома «топовими» представниками вітчизняного шоу-бізнесу ми узнаємо найближчим часом. Хоча, це може бути і просто «мильною бульбашкою», яка лопне і ніхто цього навіть і не помітить.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
923
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду