Тимошенко, Трамп та інше

13 Липня 2018
1877
13 Липня 2018
15:51

Тимошенко, Трамп та інше

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
1877
Тимошенко, Трамп та інше

Я був ошелешений заявою Юлії Тимошенко про те, що президент Порошенко веде переговори з бойовиками про посилення ескалації. Говорила б вона про Мальдіви, про корупцію, про Саакашвілі – я би на це уваги не звернув. А тут ідеться про незалежність. Вона фактично зробила заявку на зміну геополітичного вектору. Додам також, що цілий натовп людей на Сході , на контрольованих нами територіях!!!, вже зараз вірить у те, що Україна почала війну і вона в цьому винна. У своєму виступі на Новому курсі Тимошенко ніде не сказала, що це Путін почав війну. Лише одним реченням згадала про Росію агресора. За її словами, винна у підтриманні війни корумпована українська влада. Не Путін. 

Ідея про те, що Україна винна у війні і прагне ескалації може пройти шлях від не може бути, в цьому щось є, інакше і бути не може. Після цього нам доведеться каятися перед "старшим братом", просити в нього пробачення, ніякі виграші в Стокгольмському арбітражі не будуть реалізовані. Ми знову станемо «мишебратья». 

Можете не сумніватися, що це лише перший крок в цьому напрямку. Далі будуть інші, подібні. Не сумнівайтеся. 

Також знову дивуюся, читаючи американську пресу. Вона називає Трампа ворогом НАТО і симпатиком Росії. Чому він ворог НАТО? Тому що  вимагає, аби члени Альянсу виплачували 2 проценти свого ВВП на оборону, як це було домовлено серед членів НАТО. Самі Штати виділяють на оборону 3,58 відсотка їхнього ВВП. Тим часом, майже ніхто з інших натовських країн це не робить. Та ж Німеччина платить 1,22 відсотка

Недавнє опитування серед населення країн НАТО показало, що у випадку нападу це населення вважає, що їх захистить США і абсолютна меншість покладається на власні збройні сили. 
Так ось «ворог НАТО» Трамп домагається, аби члени Альянсу зміцнювали власну оборону, а не сиділи на шиї у США. 
НАТО називає Росію одним з противників. Тим часом, ключова країна ЄС і член НАТО Німеччина намагається побудувати з росіянами Північний потік-2, який дасть додаткові прибутки супернику НАТО Росії. А це значить, що Москва матиме додаткові гроші для фінансування своєї армії, яка веде дві війни в Україні і Сирії. 

Берлін, значить друг, Альянсу. А Трамп, який бореться проти Північного потоку-2 і відкрито говорить, що  Меркель хоче фінансувати агресора, а також він  вимагає належного фінансування оборони європейських країн є ворогом Альянсу. Якщо врахувати, що на тому ж саміті «друг Росії» Трамп підтримав план НАТО з протидії Москві, то логіка зашкалює.

На жаль, такі алогічності відтворюються у нашій пресі. Відповідно, в уявленні наших громадян Трамп є монстром, котрий спить і бачить як віддати Україну на розтерзання Москві.

Я до того, що професіонал в мені вимагає коментування. Я вирішив оживити свій сайт. Там я коментуватиму вибори і міжнародну політику, пов’язану із США. Перша стаття вже вийшла.

Крім того, там можна знайти мої книжки, старіші статті. Скоро виставлю там нову книжку «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду