Піар-акція для обраних із молитовним акцентом

31 Травня 2018
1396
31 Травня 2018
12:31

Піар-акція для обраних із молитовним акцентом

1396
Піар-акція для обраних із молитовним акцентом

Коли пишу ці рядки, в Українському домі закінчується майже пафосний захід під назвою VII Національний молитовний сніданок. Біля входу скупчилося багато знаних та не дуже знаних людей — представники різних релігіозних конфесій, народні депутати, військові... Під'їхав секретар РНБО, він же знаний пастор — пан Турчинов із персональною охороною. Ще з більшою охороною до центрального входу прокрокував відомий апологет церкви Московського патріархату та «русского міра» взагалі народний депутат Новинський. Через смартфон біля входу веде самотрансляцію для підписників ще один депутат, але з іншого політичного табору, — пан Тетерук. Голова СБУ Грицак із супроводжуючими особами з посмішкою переможця легкою ходою майже пробіг до входу. Політеліта в повному зборі. Хоча ні! Є нюанси. Адже початок запланований на 8-му ранку й саме дійство (чи краще — таїнство) мало тривати протягом години, та стало відомо від поважної охорони, що головний гість чергового Національного молитовного сніданку — Президент України — прибуде о 10-й. Ну то таке.

А тепер трохи про висвітлення цього заходу в пресі. Цілком випадково дізнався про цю подію вчора, коли був на прес-конференції в Українському кризовому медіацентрі, розташованому в тому же Українському домі. Дивлюся — вивісили банери молитовного сніданку, встановлюються потужні конструкції, столики, помост... Стало цікаво. Можливо, я щось пропустив. Погуглив — інформації нуль! Одразу вискакують посилання на молитовний сніданок у США. Набрав ще ключове слово — «акредитація», результат той же нульовий. Ні, брешу. Є посилання на 5-й та 6-й подібний захід за участю Президента України. Підійшов до тих, хто мені видався за організаторів. Назвався. Дівчата кажуть, що сніданок відбудеться 31 травня о 8-й, але контактів для акредитації не знають. Підходьте, кажуть, завтра о 7-й. Про всяк випадок зробив фото й розмістив на своїй сторінці у Фейсбуку із запитанням до знавців — хто знає, що це за захід і хто організатор. Інформації від друзів — нуль.

Зранку попхався до Українського дому. Ще 7-ої не було, а охорони — аж гай шумить! Для представників ЗМІ окремий вхід. Відповідна звірка-перевірка акредитованих акул пера та баракуд клавіатур. Звісно, що мене у списках не було. На відміну від телеканалів «Рада», «Надія», 5-го, ZIK. Спробував пробити на чуйність, показував усіляки дуже дієві зазвичай журналістські «корочки», проте не спрацювало. «Не положено!». Аякже інакше — на заході будуть присутні перші особи держави, а тут якийсь самозванець пришкутильгав. Така ось ситуація.

Із погляду безпеки — згоден, усе начебто правильно. Неакредитований заздалегідь журналіст — недійсний. Але як бути в плані отримання інформації та доведення її до суспільства тими, хто не потрапляє якимось чином до «пулу обраних»? Хай їм щастить, організаторам VII Національного молитовного сніданку. Молимося за вас. Але ж наступного разу хоча б якісь анонси давайте! Бо кажуть, що гугл знає все, але виявляється — ні! Про VII Національний молитовний сніданок він — гугл — не в курсі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1396
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду