З приводу закриття телеканалу «Дождь» в Україні

З приводу закриття телеканалу «Дождь» в Україні

15 Січня 2017
3054
15 Січня 2017
10:32

З приводу закриття телеканалу «Дождь» в Україні

3054
З приводу закриття телеканалу «Дождь» в Україні
З приводу закриття телеканалу «Дождь» в Україні

Закриття телеканалу «Дождь» для української аудиторії вигідно в першу чергу путінській адміністрації, яка продовжує розраховувати на свій ідеологічний вплив в Україні і хоче відгородити українську масову свідомість від кожної, а в даному випадку, доволі кваліфікованої, критики на свою адресу. Піддатися на таку провокацію - означає бути недалекоглядним, означає, завдяки окремим небажаним висловлюванням, відкинути цілий світоглядний шар критично налаштованого до путінського режиму російського суспільства - абсолютно солідарного із суспільством українським.

Я вважаю, що сучасний світ вже не повернется до концепції національної держави в будь-якому суспільстві. Цей процес належить XVIII століттю і в середені ХIX століття він закінчився. Звичайно, багатьох лякає слово «глобалізація» - проте, сучасний світ все бішьше стає саме таким. Я не впевнений, що цього слова треба лякатись. Більше того, я гадаю, що глобалізація може ще й врятує людство від загибелі. Вперше я це зрозумів на Майдані 2004 року, а пізніше підтвердив для себе в році 2014. Адже обидві події відбувалися в режимі оnline. Вони відбувалися при абсолютному світлі для всього свитового суспільства! Думаю, це одна із суттєвих причин перемоги обох революцій.

Людину легко душити в темному кутку (або вночі побити студентів) та на очах всього світу це зробити складніше. Сучасний глобальний світ, звичайно - також культура. Про яку культуру в цьому світі можна говорити, а саме, про які саме цінності? Я думаю, про вартість життя людини, про повагу до собистості, про те, що коли держава живе для людини - це нормальна держава, а коли людина живе для держави - це фашизм. Мабудь, можна говорити про все те, що звикли називати «загальнолюдськими цінностями» - як не банально це звучить. Замкнені режими здатні створювати задушливі темні кутки. Відкриті суспільства - прозорі і передбачають повітря для здорового дихання. Канал «Дождь» - спроба відімкнути той задушливий простір російського суспільства (які б ляпи вони там час від часу не допускали). Ця спроба абсолютно тотожня прагненню українців до відкритого суспільства. Не бачу різниці в цінностях! «Єдина країна» - це не Росія - це весь світ.

Сергій Маслобойщиков, кінорежисер 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3054
Читайте також
16.01.2017 10:00
Богдан Логвиненко
для «Детектора медіа»
12 936
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Нестор
2629 дн. тому
В Украине и без дождя хватает телеканалов, которые вроде и работают в украинском правовом поле, и не заявляют открыто, что Крым - это россия, а на Донбассе местные ополченцы воюют с бандеровскими карателями, но периодически подпускают явно сепаратистские идеи и лозунги, которые в умах не слишком умудреного в политике обывателя будут проростать пышным русскомировским цветом. Мне вот интересно, этому Маслобойщикову хватило бы смелости предложить Сталину передовать по радио речи геббельса в озвучке Левитана в 1941-45 годах?
Евген
2629 дн. тому
112 канал на расию и нам дождь. мах на мах.
Людмила
2629 дн. тому
Щойно прочитала на іншому сайті розповідь Артеменка, який сказав, що були переговори з дирекцією Дождя з приводу карти Росії з Кримом (щоб вони або дали іншу, або зняли взагалі). Ті не поступилися. Тоді чому повинна була поступатися Нацрада, не забороняючи канал? Адже це ті шпаринки, через які вода в разі дозволу, протікаючи, розіб"є всю дамбу захисту і самоповаги.І чи такий вже цей канал ліберальний, якщо заперечує цінністні речі - окупацію частини іншої держави своєю?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду