Як головред телеканалу "112 Україна" Павло Кужеєв глядачів "як котят розводив"

26 Лютого 2015
3155
26 Лютого 2015
12:11

Як головред телеканалу "112 Україна" Павло Кужеєв глядачів "як котят розводив"

3155
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
Як головред телеканалу "112 Україна" Павло Кужеєв глядачів "як котят розводив"

У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк. Само собою, головред каналу Павло Кужеєв не оминув нагоди в рамках телемарафону за "свободу слова" поцікавитися в дипломата його баченням ролі і місця ЗМІ в Україні.

 Борис Тарасюк (починаючи з 38-ої хвилини ефіру):

- На мою думку, я не відкрию тут ніяких нових ідей, для засобів масової інформації має бути забезпечена свобода слова. Вони мають неупереджено передавати новини. Вони мають демонструвати об’єктивність при висвітленні подій, що не тотожне зловживанню правом на свободу слова, як то, приміром, поширення пропаганди агресора, надання агресору можливості використовувати українські медійні ресурси. Оце ні в якому разі не можна дозволяти. Тому що ми знаходимося в стані війни. І це повинні відчувати, усвідомлювати свою відповідальність в тому числі і засоби масової інформації.

- Ну, ви ж таке хіба бачили на нашому каналі? – з безневинним виглядом запитав Кужеєв.

- Я про ваш канал не говорю, - відповів Тарасюк.

Хоча і Кужеєву, і всім добре відомо, за що Нацрада винесла 112 каналу попередження. Ні за що інше, як саме за антиукраїнську пропаганду з вуст московського рашиста максима шевченка, яка прозвучала на "Шустер-live", 13 лютого. Кремлівський пропагандон мовив штампами і кліше російської гебельсівщини, зокрема казав про "братоубийственную бойню" в Україні, яку влаштував "Київ", та називав оборонні дії української армії "карательной операцией".

Тобто в ефірі 112-го сталося саме те, від чого і застерігав Тарасюк - використання українського телеефіру на догоду російському агресору, для трансляції ворожої пропаганди. Саме так розцінив висловлювання московита і Олег Ляшко, який на "Шустер-live", вступивши в палку суперечку з путінським яструбом, вимагав у ведучого припинити порушувати Закон і не надавати слова російським агресорам. А потім став на захист 112-го від Нацради, яка саме це і винесла мовнику попередження.

То як за таких обставин розуміти продемонстрований Кужеєвим маневр - "ви ж таке хіба бачили на нашому каналі"? Як виглядає те, що відбулося в ефірі і як його сприймати? Це ж за яких лохів головред каналу має телеглядачів? Якою повинна бути совість і мораль журналіста, аби не кліпнувши оком, ані трохи не соромлячись і не відчуваючи найменших докорів сумління, вдатися у прямому ефірі до такого зухвалого вибрику? Сам не помічає очевидного і витягує заперечення факту з інших.

ЛЮДИНА РОКУ 2011 - SAY.TV

Цікаво, що Борис Тарасюк теж був тоді у Шустера. Брав участь у першій частині передачі, сидів поруч з Антоном Геращенком. Але пішов зі студії під час однієї з перерв після скайп-зв'язку з Андрієм Ілларіоновим, що передувало включенню шевченка.

 

Одначе те, чого Тарасюк не бачив і не чув особисто, не означає, що цього не було. Невже він і досі не в курсі резонансного інциденту на "Шустер-live"? Важко повірити. Якщо ж "батьківщинець" пречудово обізнаний і не вбачає за 112-м жодної провини і підстав для відповідальності, то він стає співучасником безсовісного і підлого трюку головреда Павла Кужеєва. Тоді тих, хто того вечора у цій студії розводили українців як котят - щонайменше двоє.

P.S. Важко назвати партію, представники якої не виступили б на телемарафоні 112-го зі словами підтримки каналу. Мабуть, немає такої. Депутати, політики, політологи, військові та медійні експерти, лідери громадської думки - всі тут виступають спільниками.

Виходить, що вони за захист українського інформаційного простору від рашизму лише на словах. На ділі ж головним для них виявляється можливість бути запрошуваним і світитися на каналі. За це вони пробачать йому все, що завгодно. Отак ворог і суне Україною, відвойовуючи як на Донбасі, так і в інформпросторі, все нові території.

Читай також:

Телемарафон каналу "112 Україна": за свободу антиукраїнського слова!

112-й канал зробив сержанта «Донбасу» захисником московського українофоба, який називає наших армійців «карателями»

Телемарафон каналу «112 Україна» проти цензури перетворився на захист українофобії і свободи слова для кремлівських пропагандонів

Шустер: заперечення державності України - не антиукраїнська пропаганда, а позиція

Євген Кисельов: «У Шустера есть могущественные недоброжелатели, которые с ним попросту сводят счеты»

Своє повернення на телеекран Шустер відзначив антиукраїнською диверсією

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3155
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду