Порошенку про Дебальцеве

Порошенку про Дебальцеве

Запитання щодо плановості відходу українського війська.
Порошенку про Дебальцеве
19 Лют 2015
0
1278

Петро Олексійович назвав відхід українських сил з Дебальцевого організованим і плановим. А також спростував дані про оточення. Мовляв, якби воно було, то не вийшли б. При цьому акцентував на порівняно невеликій відносно загальної чисельності угрупування кількості загиблих і поранених. 

Відомо, що операція з відступу була здійснена лише після жорстоких боїв з противником, який кинув у наступ безпрецедентну кількість живої сили і техніки - найсучаснішої російської зброї. Чи могли за таких обставин наші втрати бути мінімальними, на чому наголошує глава держави?

Під час масованого штурму Дебальцевого ворог майже оголив свою оборону в раніше захоплених населених пунктах. Чому нами не була здійснена контратака по цих напрямках? Чи наступати на українській землі можна лише окупантам?

Чи слід сприймати такими ж підготовчими заходами з планового відходу численні телефонні звіти з передової в телевізійному ефірі учасників АТО різного рангу про погіршення ситуації та їхні заклики до військово-політичного керівництва про негайне прийняття рішень, адекватних характеру й інтенсивності бойових дій?

Від воєноначальників вимагали визначитися: або відступаємо, поки ще є можливість і не утворений котел, загроза виникнення якого посилювалася з кожної годиною; або обороняємося із застосуванням всієї необхідної для цього зброї та залученням підкріплення.

Серед інших, про ситуацію, що невпинно ускладнювалася, інформували радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, заступник начальника УМВС в Донецькій області Ілля Ківа, народний депутат і комбат "Донбасу" Семен Семенченко, командири структурних підрозділів та рядові бійці інших батальйонів.

А публічні акції та перекриття трас родичами військових, що були під Дебальцевим, з вимогами невідкладних заходів для порятунку солдатів - це теж один з пунктів плану організованого відводу? 

Якщо про ніяке оточення не йшлося, то чому для відступу з Дебальцевого було потрібно облаштовувати спеціальний коридор під захистом української артилерії? Чому проведення планової операції з відступу за відсутності оточення потребувало вогневої підтримки та й попри це відбувалося під щільним, з усіх боків, вогнем противника?

Бійці, які вийшли з оточення, кажуть, що вони проривалася крізь блокпости і засідки ворога. Як той опинився в нашому тилу, якщо оточення не було? При цьому, як повідомив президент, було вбито шість і поранено понад сотню військовослужбовців. За оновленими ж даними Генштабу ЗСУ, під час відступу загинуло 13, поранено 157. Такі втрати - теж планові?

Чому в рамках оголошеної планової спецоперації з Дебальцевого українські військові виходять частинами і на сьогодні, за офіційним даними, і досі не виведено всі 100 %? Вчора повідомлялося про 80 %, сьогодні - 90%. Так і планувалося?

Порошенко каже, що ворог отримав "по зубах". Одначе при цьому ми вимушені були залишити важливий плацдарм. Російські загарбники відвоювали в України ще одне місто. Чи впевнений президент у своєму Генштабі? Чому попри нищівну критику військових експертів, командирів та бійців АТО, а також поразки на фронті, не робляться відповідні кадрові ротації?    

img

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 011
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 172
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 077
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 632
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 937
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 542
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду