Ведуча радіо «Вєсті», громадянка РФ Ксенія Туркова оголосила повітряну тривогу в Харкові

31 Січня 2015
1921
31 Січня 2015
12:57

Ведуча радіо «Вєсті», громадянка РФ Ксенія Туркова оголосила повітряну тривогу в Харкові

1921
Яку згодом скасував її напарник по ефіру Юрій Калашников.
Ведуча радіо «Вєсті», громадянка РФ Ксенія Туркова оголосила повітряну тривогу в Харкові

У  п'ятницю, 30 січня, в денному ефірі радіо "Вєсті" вустами ведучої-росіянки Ксенії Туркової була оголошена "повітряна тривога» в Харкові. Вона прочитала одне з повідомлень слухачів. Харків'янка, яка назвалася Тетяною, написала, що зараз в місті "воздушная тревога" і поцікавилася в радіо "Вєсті" - це щось серйозне чи ні і? Прочитавши послання в ефірі, Ксенія сказала, що їм нічого невідомо.

 

Незабаром інший слухач з Харкова подзвонив і відмінив тривогу, повідомивши, що нічого подібного він не чув. "Вы опровергаете?", - уточнив напарник ведучої - Юрій Калашніков. "Да", - відповів слухач. Отак легко і просто. Про повітряну тривогу - як про погоду, як про сонечко або дощик: світить чи ні, падає  або перестав. Одна каже так, інший – сяк.

Що це взагалі відбулося в ефірі? В чому полягала необхідність зачитувати повідомлення про, на секундочку, повітряну тривогу в Харкові? Це ж не був слухач, який телефоном прорвався до ефіру і його не можна було зупинити. Повідомлення надійшло на студійний комп’ютер і було доступно тільки ведучим.

Замість того, аби отримати підтвердження чи спростування інформації про надзвичайну подію в офіційних джерелах, Туркова прийняла рішення оприлюднити її в ефірі в тому вигляді, в якому та надійшла. Але ж це не була оцінка чи думка слухача з тієї чи іншої піднятої у передачі теми. Відтак, в умовах фактичного воєнного часу українці почули інформацію про повітряну тривогу в Харкові. Нормально?

А якщо наступного разу хтось напише, що, припустимо, "сейчас над Харьковом взорвали ядерную бомбу - знают ли об этом что-нибудь "Вести" и насколько это серьезно?". То що, Туркова і це зачитає?

Харків – одне з трьох міст України, де «Вєсті» мають свою частоту і мовлять в ефірі. Нині радіостанція через суд добивається від Нацради з питань телебачення і радіомовлення розширення своєї мережі ще на 27 міст. Для чого? Щоби тероризувати їхніх жителів повідомленнями про надзвичайні події на зразок «повітряної тривоги»?

Нагадаю, що наприкінці серпня «Вєсті» три дні поспіль подавали як факт інформацію про оточення Маріуполя російськими військами. Спочатку в "Ефірі без правил» у суботу та наділю це робили Василіса Фролова та Дмитро Тєрєшков, а у понеділок естафету перейняв Павло Новіков.

Днями ж Матвій Ганапольський наполегливо ставив питання про евакуацію Маріуполя.  

Цікаво, що подібного роду інформації звучать на тлі встановленої Ганапольським заборони на критику харківської влади. Тобто повідомляти про оточення Маріуполя і повітряну тривогу в Харкові – можна , а от висловлювати незадоволення окремими можновладцями, до яких «Вєсті» мають симпатію – ні.

Вочевидь на «Вєстях» критику певних посадовців вважають куди серйознішою і небезпечнішою справою за періодично оприлюднювані в ефірі фейки провокативного змісту.

Якби в нас була нормальна Нацрада і Мінстець був створений не просто так – для видимості, то наведені в замітці випадки мали б стати приводом для відповідної реакції згаданих органів. Але маємо те, що маємо. Тому вся надія хіба що на «кривавого пастора».

Читай також:

Ольга Герасим'юк "удручила" Євгена Кисельова

"З екранів лізе вата - Нацраді наплювати!"

Рішення Нацради щодо "Інтера" засвідчує, що на інформаційному фронті в нас так само кепсько, як і з АТО

Радіо "Вєсті" хоче зірвати мобілізацію?

Юрій Стець вважає покарання «Інтера» за новорічну антиукраїнську вакханалію правовим безглуздям і не займатиметься цим

Ведучі радіо «Вєсті» смішать неправильними наголосами у прізвищах відомих політиків та географічних назвах

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1921
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду