Ольга Герасим'юк "удручила" Євгена Кисельова

30 Січня 2015
2354
30 Січня 2015
01:19

Ольга Герасим'юк "удручила" Євгена Кисельова

2354
...а Андрій Куликов похвалив радіо "Вєсті".
Ольга Герасим'юк "удручила" Євгена Кисельова

На радіо "Вєсті" в програмі Матвія Ганапольського "На пике событий" обговорили винесене на користь радіостанції судове рішення. "Вєсті" судилися з Нацрадою за те, що та не дозволяє їм розширити територію мовлення. Гужва придбав частоти у 27 містах України, але регулятор не дає дозволу радіостанції на користування ними. Благу звістку до студії принесла кореспондентка Марина Бердичевська (фрагмент передачі зі стенограми):

"Марина БЕРДИЧЕВСКАЯ: Добрый вечер. Я пришла рассказать о том, о чём мы уже говорили сегодня не раз.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Тогда коротко, потому что у нас Женя.

Марина БЕРДИЧЕВСКАЯ: Коротко. Состоялось заседание Нацсовета по телевиденью и радиовещанию. Один из главных вопросов, который стоял на повестке дня, относительно суда, который мы выиграли по поводу предоставления частот. Не предоставления частот, а изменения программной концепции тех частот, которые, собственно, у нас уже есть.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: На двадцать семь городов?

Марина БЕРДИЧЕВСКАЯ: Да. Суд принял решение, которым обязывает Нацсовет принять решение, которого они не приняли. Поскольку мотивации на заседании вначале декабря была такая, что просто народ хочет слушать музыку, и зачем же менять концепцию на информацию.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Да.

Марина БЕРДИЧЕВСКАЯ: Вот, собственно, что заявила первый зам главы Нацсовета Ольга Герасимьюк сегодня на брифинге после заседания.

Ольга ГЕРАСИМЬЮК, зам главы Нацсовета: Ми вбачаємо безпрецедентне зазіхання на незалежність конституційного органу. У зв’язку з цим, ми підготували ряд листів, які будуть направленні у вищу кваліфікаційну комісію суддів України, ми звертаємося цими листами до голови відповідного комітету Верховної Ради Руслана Князевича про відповідність суддів, які виносять подібні рішення, було поставлено нарешті питання, судді продовжують виносити рішення, які продиктовані, як мені здається, носять корупційний характер.

Марина БЕРДИЧЕВСКАЯ: Судья приняла решение - позов задовольнити. Визнати протиправною бездіяльність Національної Ради України. Суть в том, что они не проголосовали против изменения концепции на этих частотах. Они просто сказали, что мы не за и народ любит слушать музыку. Соответственно теперь эта судья, её данные будут предоставлены Нацсоветом в люстрационный комитет и в квалификационную комиссию судей.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: То есть, судья мафиозная, и типа она это самое.

Марина БЕРДИЧЕВСКАЯ: Заявление Нацсовета.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: У нас Игорь Гужва на связи. Ваш короткий комментарий. Прокомментируйте движение Нацсовета.

Игорь ГУЖВА: Оно было совершенно ожидаемым – это просто оправдание своей крайне слабой позиции, конечно, они будут говорить о том, что судья не прав и так далее. Но в тех формулировках, которых это конкретно прозвучало из уст членов Нацсовета – это выглядит, как запугивание судей, как запугивание суда, который вынес естественно правомерное решение. Напомним, что как было сказано, Нацсовет ничего не сказал по поводу выдачи нам разрешения на смену программной концепции и позывного. То есть, он никак не аргументировал, почему он это не сделал. Соответственно суду он не представил ни одного аргумента, который мог подтвердить его позицию, поэтому судья при всем своем желании просто не мог вынести решение в пользу Нацсовета. Соответственно теперь Нацсовет пытается, видимо, раз он принимает такие меры, напугать следующую судебную инстанцию, чтобы она вынесла решение в его пользу, то есть, действовать не правовым методом, а методом давления и запугивания. Я надеюсь на то, что суды проявят мужество, и в апелляционной инстанции также мы получим правовое решение нашего вопроса.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Когда будет эта апелляционная история?

Игорь ГУЖВА: В зависимости от того, как быстро они подадут апелляционную жалобу. Как правило, подобные дела во второй инстанции рассматриваются где-то месяц-два.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Спасибо большое. Спасибо, Марина, за комментарий. Женя, видишь механизм, который такой обоюдоострый. Как только какое-то неудобное решение какой-то инстанции, говорить, мы проверим, может вас надо люстрировать.

Евгений Алексеевич КИСЕЛЕВ: У меня на эту ситуацию чуть другой взгляд. Я на неё хочу посмотреть чуть под другим углом.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Да.

Евгений Алексеевич КИСЕЛЕВ: Меня всё это удручает. Я лично знаком с Ольгой Герасимьюк, она на меня всегда производила впечатление разумного человека демократических убеждений. К сожалению, среди политиков, среди представителей общественности, среди медиа-экспертного сообщества в Украине, на мой взгляд, существует совершенно жуткая такая конспирологическая традиция. Носители её в моем представлении выглядят, как жутки совковые персонажи конца пятидесятых годов, которые говорили: «Мы Пастернака не читали, но осуждаем». Я, к сожалению, не буду называть фамилии, общался с вполне уважаемыми не раз представителями медиа сообщества украинского, которые говорили: «Мы Радио Вести не слушаем, но мы точно знаем, что они глубоко законспирированные агенты влияния Путина». Вы, Матвей Юрьевич, на мой взгляд, блестящий сейчас жесточайший комментарий дали, импровизируя в эфире. Вы это сделали для того, чтобы специально протянуть, обработать украинское общественное мнение, и протянуть в эфире скрытый пропутинский комментарий. Дальше начинается бред. Ребята, давайте судить о людях, в том числе о журналистах, и о средствах массовой информации по делам их, а не по слухам и разговорам о том, кто скрывается за спиной у кого-то".

На відміну від згаданих, але не названих росіянином представників медіаспільноти, якраз я радіо "Вєсті" слухаю. Веду свій моніторинг досить ретельно. На моє переконання, "Вєсті" мали б бути вже давно закриті і не один раз. Вбачаю для цього чимало підстав, серед яких такі:

На радіо "Вєсті" сказали, що український гімн, "Слава Україні!" і пісня про путіна розпалюють ненависть

Російський політолог Іскандер Хісамов на радіо «Вєсті» звинувачує українців у нелюбові до агресорів - росіян

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

На радіо «Вєсті» сказали, що ніяка «днр» не банда, а у війні на Донбасі винна сама Україна

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

Матвій Ганапольський порівняв організаторів Львівського форуму видавців з… нацистами

Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами правильно. Євген Кисельов підтримав колегу

Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв

Матвій Ганапольський на радіо "Вєсті": "Споймали русский и хохол золотую рыбку..."

На радіо «Вєсті» Папа Римський стає ФрАнциском, а Ганапольський «здає» Маріуполь, ставлячи питання про евакуацію міста

У ведучих радіо "Вєсті" Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової Майдан і Свобода асоціюються зі смородом

Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами

У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Радіо "Вєсті" хоче зірвати мобілізацію?

Захищаючи Щорса, на радіо «Вєсті» розповіли, що в Україні йде громадянська війна, в нас немає героїв, а руйнація пам’ятника леніну - злочин

А от ведучий "Свободи слова" на ІСТV Андрій Куликов, який не слухає "Вєсті" в таких обсягах як я, в передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко, що йшла того ж дня раніше, зробив радіостанції комплімент:

"Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Є питання від слухача: "Як ви ставитеся до Радіо Вісті? Побутує думка, що нібито це проросійське медіа".

Андрей КУЛИКОВ, журналист и телеведущий: Як я чекав цього запитання. Побутує така думка, а от один з двох моїх найближчих друзів каже, що Радіо Вісті - це найпроукраїнськіше радіо, яке він слухає. Я не буду тут ставити оцінок, але я вважаю, що Радіо Вісті дає професійний продукт. Для того щоб визначити проросійський він чи проукраїнський, треба мати медіа грамотність. Я не вважаю Радіо Вісті проросійським радіо. Принаймні те, що я чую на ньому, в мене не викликає такої оцінки. Хоча, звісно, я не всю продукцію Радіо Вісті слухаю, але людина, яка мені сказала ту думку, що за його оцінкою це дуже проукраїнське радіо, хоча це термін спірний, я поважаю цю людину і беру його думку до уваги".

ICTV знову знущатиметься над українцями “Бригадою». Андрій Куликов теж дивитиметься? Він не проти?

Слова Андрія Куликова – та й Пінчуку у вуха! Чи готове «обличчя каналу» виступити проти «руского міра» ICTV?

Додам, що перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк "удручает" не лише Кисельова:

"З екранів лізе вата - Нацраді наплювати!"

Рішення Нацради щодо "Інтера" засвідчує, що на інформаційному фронті в нас так само кепсько, як і з АТО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2354
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду