Захищаючи Щорса, на радіо «Вєсті» розповіли, що в Україні йде громадянська війна, в нас немає героїв, а руйнація пам’ятника леніну - злочин

Захищаючи Щорса, на радіо «Вєсті» розповіли, що в Україні йде громадянська війна, в нас немає героїв, а руйнація пам’ятника леніну - злочин

Ведучі Костянтин Дорошенко і Дмитро Тєрєшков промовчали.
Захищаючи Щорса, на  радіо «Вєсті» розповіли, що в Україні йде громадянська війна, в нас немає героїв, а руйнація пам’ятника леніну - злочин
25 Січ 2015
0
988

У передачі «Циніки» з Костянтином Дорошенком і Дмитром Тєрєшковим викладачка Національної академії образотворчих мистецтв і архітектури Людмила Лисенко, захищаючи пам'ятник Щорсу в Києві, сказала, що в Україні йде "громадянська війна" (а не розв'язана росією, яка вторглася на Україну); що зараз у нас немає героїв, гідних постаті Щорса (захисники Батьківщини, які проливають кров на фронтах АТО, наші «Кіборги» - "не в счет"), а знесення пам'ятника леніну, який буцімто був під захистом ЮНЕСКО, назвала злочином, скоєним біснуватим натовпом. У всіх випадках ведучі смиренно промовчали.

8 хв. ефіру:  «Такие решения, (о сносе памятника) не принимаются, когда Украина находится на грани войны, когда идет гражданская война. А мы здесь под шумок вроде как чистим улицы и расправляемся с собственной историей».

Для мистецвознавця те, що зараз відбувається в Україні – це всього-навсього «шумок» навколо дорогому її серцю пам’ятника Щорсу.

9 хв. 35 сек: «Для скульптури необходим герой. А время-то у нас сейчас, к несчастью, антигероическое. Кого бы мы сейчас не возвели на этот монумент, то по сравнению со Щорсом так называемый герой в любом случае проиграет. Уж очень много достоинств у этой личности... Красивый, благородный человек».

Слід розуміти, ті, кого зараз в Україні вітають «ГЕ-РО-Ї!» і проводжають в останню путь «ГЕРОЇ не вмирають!», за думкою Лисенко, її улюбленому Щорсу - не "конкуренти".

16 хв. 40 сек: «Мы уже совершили преступление. Мы разбили Ленина. Мы позволили этой толпе разбушевавшейся, уничтожить памятник, который охранялся ЮНЕСКО. Теперь нам все позволено».

От якими словами схарактеризувала Лисенко українських патріотів, які повалили пам’ятник кривавому тирану-україножеру.

Склалося таке враження, що на «Вєстях» виступала не інакше як «міністр культури» якоїсь з терористичних "республік". Ну і само собою зрозуміло, що захист пам’ятника такою місткинею виступає лиже додатковим аргументом на користь його знесення.

А ось який відгук в коментарях під програмою був залишений слухачкою на сайті радіостанції:

 
Оксана Ок 22 часа назад
 
Якщо пані Людмила ще не вийшла зі студії, хочу висловити свою думку з приводу пам'ятника, єдиний мінус для мене у цьому пам'ятнику - це онучка-українофобка скульптора Лисенка, яка у Академії могла поставити трійку на екзамені через те, що студент відповідав українською, і при чому той студент був кайкращим з нашої групи, єдиний, хто потім поступив у аспірантуру.
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 012
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 177
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 078
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 634
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 938
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 543
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду