На радіо "Вєсті" сказали, що український гімн, "Слава Україні!" і пісня про путіна розпалюють ненависть

22 Січня 2015
2007
22 Січня 2015
11:58

На радіо "Вєсті" сказали, що український гімн, "Слава Україні!" і пісня про путіна розпалюють ненависть

2007
Так висловився співробітник холдингу Ігоря Гужви "Мультмедіа інвест груп", якому належить радіо "Вєсті", прокремлівський журналіст, що живе і працює в Україні, громадянин РФ Іскандер Хісамов.
На радіо "Вєсті" сказали, що український гімн,  "Слава Україні!"  і пісня про путіна розпалюють ненависть

Так висловився співробітник холдингу Ігоря Гужви "Мультмедіа інвест груп", якому належить радіо "Вєсті", прокремлівський журналіст, що живе і працює в Україні, громадянин РФ Іскандер Хісамов. У передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко він поділився своїми сумними враженнями від відпочинку на українському горнолижному курорті:



"Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Я вам расскажу, как я новый год встречал.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Так.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: На западе страны.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Нашей страны, я так понимаю.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: На горнолыжном курорте. Собрались на вечеринку новогоднюю. Вот там известная певица побудила зал спеть гимн Украины, потом "Путин ла-ла-ла", потом после каждой песни: "Слава Украине! Героям слава", потом значит конферансье "москаляку на гиляку" и все остальное. Какой-то вечер ненависти. Я думаю, за что я деньги заплатил. Пришел отдыхать, и другие люди тоже так же. Вот это вот нагнетание идет. Правительство действует совершенно ужаснейшим образом, бюджет у нас никакой, в антикоррупции ничего не сделано. А ходим мы и рассуждаем только о том, кто сказал какую-то бяку".

Юлія Литвиненко теж відзначилась. Вона констатувала факт програшу України в інформаційній війні лише на прикладі того, що про потрапляння в полон "кіборгів", яке сталося напередодні, першими повідомили російські ЗМІ.

"Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: ... в Украину вошли еще две тысячи российских военных, - сказал он. Вот мы говорим о том, что проигрываем информационную войну. Странная ситуация, и здесь, в этой студии, мы с вами неоднократно говорили, что в большинстве случаев какая возможность есть освещать все, что происходит в зоне АТО.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Я вообще не считаю, что мы проигрываем информационную войну.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: А откуда вы узнали о количестве военных "киборгов", которые попали в заложники на территории Донецкого аэропорта?

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Я их видел по телевизору.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: А какой канал демонстрировал?

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Россия 24

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: В Украине не было официального заявления об этом.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Это я не знаю, я как специалист смотрю разные каналы.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Что удается показать российскому телевиденью? И почему у наших журналистов есть возможность показывать только какие-то ...

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Вот здесь я могу сказать точно не на счет проигранной какой-то войны и так далее. Очень часто, мне кажется, что российские журналисты оказываются в таких местах, в которых почему-то не бывает украинских журналистов. Я не имею в виду, конечно, оккупированную территорию. Но, в общем, горячие точки. Хотя и украинские журналисты, я знаю вот журналистов газеты «Вести», они везде бывают."

Що значить, що в Україні не було про це заявлено офіційно? Було. Після первірок і уточнень інформацію підтвердили в прес-центрі АТО, а потім в Міноборони. Звісно, що в обох інстанціях не могли заявити про інцидент безпосередньо в момент полонення.

Українські журналісти, на думку Литвиненко, програють російським, бо останні першими повідомляють про тих, хто потрапляє у полон до росіян. Дуже "глибока", як на мене, думка. А що, українські журналісти мали б іти вногу з російською армією, окремим загоном в рядах окупаційних військ? І коли б хтось з наших опинявся у полоні, то разом з лайф-ньюсом мали б підбігати до полонених із запитаннями: "як ви тут опинилися, який настрій і що відчуваєте?". Про це я і намагався сказати ведучій, додзвонившись до студії:

"Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Давайте выслушаем несколько слушателей. Добрый день.

Слушатель: Добрий день.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Як вас звуть?

Слушатель: Олексій, Дніпропетровськ.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Так, вітаємо вас.

Слушатель: Ви запитали в Хісамова, чому про наших полонених в аеропроту ми дізнаємося з повідомлень російських ЗМІ, а не українських. А ви не знаєте, що Росія з нами воює? І тому російські ЗМІ повідомили про це, що вони були взяті в полон російською армією. Наших там журналістів вбивають, от саме тому про цей полон розповідають російські журналісти, які є пропагандистами, солдатами Кремля. А ви що хочете, щоб українські журналісти днювали й ночували там, в донецькому аеропорту? А хто буде оплачувати похорон? Юлия Литвиненко? Ви будете оплачувати похорон? Гужва, радіо "Вєсті"?

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Спасибо, дорогой друг.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Чего он на нас кричит?

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Я не знаю, почему

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Спасибо, дорогой друг.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Чего он на нас кричит?

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Я не знаю, почему.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Мы-то тут при чем? Я скажу, более того, если уже человек не видел. А как показывали их этого днровского комбата под именем "гиви", которого все знают, он не является российским военнослужащим. Ну, может, это все постановка, сцена. Все вопрос веры, хотим верим, хотим не верим.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Я просто слушателю сейчас отвечу.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Российские журналисты потеряли четырех человек. Четыре человека погибло там.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Дело в том, что у нас есть доступ и возможность показывать только похороны наших солдат. Понимаете, в чем дело?..." - зіронізувала Литвиненко. Як не можна "доречно" в цій ситуації, правда?

"Чего он на нас кричит"... Скажіть спасибі, що "коктейлем молотова" не жбурляю. Бо з Дніпра до Києва - далеченько. Не докинеш.

А наприкінці програми Литвиненко висловила розчарування в тому, що на економічному форумі в Давосі український Президент говорив про Волноваху і російсько-українську війну, а не про реформи в Україні:

"Юлия ЛИТВИНЕНКО: ...Президент сейчас доносит информацию до политических лидеров, которые собрались в Швейцарии. Политические заявления делает сейчас Президент Порошенко. Искандер, в принципе мы имеем дело с бизнес-форумом. "Будущее Украины" - подразумевался, наверное, своего рода отчет о реформах. Не услышали мы пока... Все-таки это бизнес форум. О каких-либо говорить экономических показателях, успехах, стратегии. Вы думаете, Президент счел это неуместным на бизнес-форуме?"

Це ж якою моральною потворою рашистського штибу треба бути, аби на тлі останніх трагічних подій в Україні дорікнути президенту, що у своєму виступі на міжнародному форумі той велику увагу приділив війні, яка кожен день забирає життя українців, а не економічним перетворенням в країні.

Читай також:

"Ведуча ТВІ і радіо "Вєсті" Юлія Литвиненко від імені українських жінок заступилась за новорічного Кобзона на "Інтері"

Юлія Литвиненко на ТВІ і на радіо «Вєсті» - це дві різні Юлі

Ведуча радіо «Вєсті» і ТВІ Юлія Литвиненко захистила й підтримала Ані Лорак

Подзвонив на радіо "Вєсті" і привітав з офіційним отриманням статусу "друзів путіна"

Якби серед журналістів проводився конкурс найбезглуздіших запитань, то Юлія Литвиненко мала б всі шанси на перемогу

Як Юлія Литвиненко на радіо «Вєсті» Ігорю Гужві догоджала

Ведуча радіо "Вести" Юлія Литвиненко не знає, хто "свій", а хто "чужий" на буремному сході України

Російський політолог Іскандер Хісамов на радіо «Вєсті» звинувачує українців у нелюбові до агресорів - росіян

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

На радіо «Вєсті» сказали, що ніяка «днр» не банда, а у війні на Донбасі винна сама Україна

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду