Раз Аласанія, два Аласанія… Народ хоче знати, скільки Аласаній міститься в одній людині

Раз Аласанія, два Аласанія… Народ хоче знати, скільки Аласаній міститься в одній людині

«Вибачення» очільника НТКУ Зураба Аласанії викликало в соцмережах не менше збурення, ніж те, за що він вибачався. Зокрема, не змогли стриматися навіть у спільноті «Бойкот російського кіно».
Раз Аласанія, два Аласанія… Народ хоче знати, скільки Аласаній міститься в одній людині
19 Січ 2015
0
2384

«Вибачення» очільника НТКУ Зураба Аласанії викликало в соцмережах не менше збурення, ніж те, за що він вибачався. Зокрема, не змогли стриматися навіть у спільноті «Бойкот російського кіно». Чому навіть, бо російського кіна на Першому національному взагалі немає, що є беззаперечним плюсом.

Тобто у «Бойкоту» не було і не могло бути до Першого національного жодних претензій. Але продемонстрована гендиректором НТКУ "філософія" у випадку із безневинним запитанням польського журналіста Боболовича, як і в запізнілому "вибаченні, настільки проявила сутність Аласанії, що і «Бойкот» не зміг лишитися байдужим. Відтак, читаємо на сторінці спільноти:

«Керівник НТКУ Зураб Аласанія «вибачився» за те, що назвав мерзотою та звинуватив у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі польського журналіста Боболовича, який висловив бажання чути на УТ українські пісні.

У «вибаченні» Аласанія пояснив, що зірвався, але підтвердив, що вважає мерзотою «розділення людей за мовною ознакою». Де у бажанні чути на УКРАЇНСЬКОМУ телебаченні українські пісні він побачив «розділення людей за мовною ознакою» та «розпалювання міжнаціональної ворожнечі», керівник НТКУ не пояснив. Тобто за його логікою, якщо ми бажаємо чути й бачити на українському телебаченні україномовний контент і не хочемо бачити засилля російського контенту — ми розпалюємо міжнаціональну ворожнечу.

Якщо такий тренд в Україні збережеться, то скоро українців, як у Російській імперії чи СРСР, будуть звинувачувати у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та у буржуазному націоналізмі за те, що не переходиш на російську зі співрозмовником. Надалі для позначення відповідних новин пропонуємо користуватися хештегом:

‪#‎ЧиНеРозпалитиМеніМіжнаціональнуВорожнечу

З «вибачення» керівника НТКУ випливає, що він геть не розуміє, що його критикують за печерне хамство та українофобію, і вважає це підступом ворогів, які намірилися завадити йому у створенні суспільного телебачення, та дурнів, які не в змозі належно оцінити таке інтелектуалисько, як він.

В кінці «вибачення» Аласанія знову написав хамське резюме «для ідіотів», з якого можна зробити висновок, що керівник НТКУ та Зураб Аласанія — це чи то дві різні людини, чи то одна й та сама, але з різними думками, яка на своїй сторінці у фб за найменшу критику називає людей мерзотою, ідіотами та банить, а на посаді керівника НТКУ, мабуть, є взірцем чемності».

НОВОСТИ НА ПЕРВОМ НАЦИОНАЛЬНОМ КАНАЛЕ (НТКУ)

Слушне питання ставить спільнота, відповідь на яке, переконаний, цікава багатьом людям здорового глузду і тверезої думки. То все-таки, зі скількома ж Аласаніями ми маємо справу в одній і тій же особі?

На персональній ФБ-сторінці – один Аласанія. На посаді гендиректора – він же, але вже інший, тобто другий Аласанія.

Чи означає це, що Аласанія-байкер - на «Харлеї» - це третій Аласанія, який принциво й кардинально різниться від перших двох?

Новини Рівне. Рівненська область.Афіша: Головним

А Аласанія на роботі і вдома – це теж різні Аласанії? То скільки їх набігає? І чи є межа цьому множенню?

А якщо, припустимо, під час чергового спалаху люті чи нападу сказу, тільки не в Інтернеті (як це сталося в Аласанії  у Фейсбуку з Боболовичем),  а в реальному житті Аласанія раптом візьме, і, не приведи Господи, заріже когось? То це буде ще один, незнаний досі Аласанія? І якому тоді Аласанії з усіх існуючих нести відповідальність? І чи нести взагалі у зв’язку із вказаними специфічними особливостями надважливої персони? Іншими словами, наскільки осудний гендиректор і чим ризикує суспільство, маючи справу з творцем суспільного мовлення в Україні? Чи виправдані ці ризики?

Може варто заздалегідь провести, якщо не медичне, то принаймні журналістське розслідування? Приміром, тому ж Майклу Щуру. Чим не сюжет для УТЕОДИН?

Запитали. І Зураб відповів: "А тепер відповідь на "що ж це таке". А це просто мерзота. Людина на ім'я Pawel Bobolowicz, яка пише "чи в новорічну ніч на першому національному можна почути пісні українською мовою? Чи тільки російською?" — це мерзота, яка свідомо і навмисно розпалює міжнаціональну ворожнечу. Наступне питання від такої мерзоти буде: "чи президент України може привітати українців в новорічну ніч українською? Чи тількі кримськотатарською?"

Що ще цікаво, так це те, що серед людей, які вподобали «вибачення» Аласанії  є і перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк – знаний професіонал журналістської справи і щирий патріот України. На скріншоті видно, що один з поставлених «лайків» - її.

Слід розуміти, Герасим'юк уподобала пасажі Аласанії про підступну змову проти нього, про дурнів, які так невчасно з'являються і не в тому місці, та ідіотів? Дурні та ідіоти в Аласанії - це ті, хто не змирилися з його образами і піклуються про українське на Першому національному. Герасим'юк з цим погоджується? А якщо так, то може їй до вподоби і тричі повторена «мерзота» Аласанії на адресу Боболовича зі звинуваченням у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі за турботу про українську пісню на УТ?

Герасим’юк, як і Аласанія, майстерно банить тих, хто допікає їй незручними запитаннями про антиукраїнські випади в ефірі українських теле і радіоканалів, хто ятрить її  душу закликами прикрити рашистську погань, що розвелася у вітчизняному телерадіопросторі.  Зокрема, так сталося зі мною за радіо «Вєсті». От якби так само успішно Герасим’юк з Нацрадою банила б всі ці “інтери» з їхніми фірташами, льовочкіними і безлюдними - ціни б їй не було! Таких як я забанити легко. Але чи вирішує це проблему російської окупації українського телерадіо?

До речі, так що там з «Вєстями»? Чи дочекаються українці третього, останнього для радіостанції попередження?

Російський політолог Іскандер Хісамов на радіо «Вєсті» звинувачує українців у нелюбові до агресорів - росіян

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

На радіо «Вєсті» сказали, що ніяка «днр» не банда, а у війні на Донбасі винна сама Україна

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

Матвій Ганапольський порівняв організаторів Львівського форуму видавців з… нацистами

Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами правильно. Євген Кисельов підтримав колегу

Ганапольський на радіо «Вєсті» про Майдан: «Пришли, энергия масс, разбили, захватили, поменяли»

Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв

Матвій Ганапольський на радіо "Вєсті": "Споймали русский и хохол золотую рыбку..."

У ведучих радіо "Вєсті" Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової Майдан і Свобода асоціюються зі смородом

Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами

У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Нацрада не заперечує проти порівнянь українців з нацистами в українському ефірі

Після чату з головою Нацради Юрієм Артеменком залишився гіркий осад. Засмутила невиправдана поблажливість до радіо "Вєсті"

Замість того, аби закрити радіо "Вєсті", Нацрада покарала "Еспресо"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 185
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду