Екс-речник МЗС Олег Волошин: "Какого черта жители Коломыи должны решать за жителей Севастополя, в каком государстве им жить?!"

Екс-речник МЗС Олег Волошин: "Какого черта жители Коломыи должны решать за жителей Севастополя, в каком государстве им жить?!"

Таке враження, що це казав не українець, не український дипломат, не співробітник, нехай і колишній, МЗС України, а якийсь кремлівський пропагандон.
Екс-речник МЗС Олег Волошин: "Какого черта жители Коломыи должны решать за жителей Севастополя, в каком государстве им жить?!"
17 Січ 2015
0
2941

Цитата колишнього прес-секретаря МЗС України часів правління бандюковича Олега Волошина, якого нині небезпідставно пов'язують з «опозиційним блоком», зі стенограми передачі "Максимум мнений" з Валерієм Калнишем на радіо "Вєсті" від 15 січня:

"Олег ВОЛОШИН, экс-пресс-секретарь МИД, эксперт-международник: В Украине хватает умников, которые говорят, что даже если завтра под эгидой ООН, ОБСЕ, лично Обама и Меркель будут контролировать процесс референдума, все равно его нельзя проводить, потому что он должен быть в соответствии с Конституцией. Когда проводят мусорную люстрацию, которой нет в Конституции, то это – воля народа.  А как доходит до честного референдума в Крыму все резко стают сторонниками Конституции —  нет-нет-нет, только вся Украина. Можете меня считать не патриотом, но я считаю, какого черта жители Коломыи должны решать  за жителей Севастополя, в каком государстве ему жить. Это не демократично и неправильно. Ну не решали жители Лондона за шотландцев, где им находится, референдум Шотландии проходил исключительно в Шотландии".

Очевидно, що питання Криму вирішується не якимсь референдумом, а безумовним звільненням окупованої російськими загарбниками української території, припиненням анексії та поверненням півострову до складу України в рамках відновлення її національно-територіальної цілісності й державного суверенітету, а разом з тим - відбудови зруйнованого фундаменту світового порядку й міжнародної правової системи.

Як взагалі можна було додуматися порівняти український Крим з Шотландією? В нас же не Сполучене Королівство і будь-які аналогії з Шотландією та Кримом не витримують жодної критики в силу кардинальних відмінностей: історичних, юридичних, етно-політичних, про які краще розкажуть спеціалісти в цих галузях.

Який референдум про відділення адміністративних одиниць може бути в унітарній державі? В Конституції якої унітарної країни записано право на референдум про вихід з держави тих чи інших її територій - провінцій, земель, воєводств? Більше того, такого права не мають навіть складові федерацій.

Навряд чи експерт-міжнародник про це не знає. А якщо так, то яким чином трактувати його різкі й грубі за формою висловлювання, які всупереч Основному Закону допускають саму можливість проведення такого референдуму в Україні? Чи не означає це, що після сказаного в нас проявився ще один сепаратист, чиї публічні заяви потребують відповідної реакції компетентних органів?

А трохи раніше наведеного фрагменту ефіру у своїх репліках, що не увійшли до стенограми (можливо і скоріше, це технічний момент, бо Волошин дуже швидко й багато говорить, що значно ускладнює процес розшифровки плівки – роздруківки тексту), екс-речник МЗС сказав, що важко звільняти територію, де люди не хочуть бути звільненими, позаяк українських патріотів в Криму залишилося мало, а утискаються там лише кримські татари.

А оскільки ніхто крім них не страждає (немов репресії і терор проти українських патріотів і народу, для якого Крим є історичною Батьківщиною – «невсчет», бо їх там малувато),  значить, судячи з логіки Волошина, Україні нема чого хвилюватися, за що і за кого боротися. Волошин так казав, ніби мова йшла не про загарбану в нас територію, а щось  далеке і неважливе для України (починаючи  з 38 хвилини ефіру):

- Я не слышал, чтобы там кто-то кроме крымских татар, которых реально притесняют, и какой-то части украинских патриотов, которых не так много, чтобы там кто-то сильно страдал из-за того, что он оказался под властью России. Поэтому как-то странно освобождать территорию, жители которой не хотят быть освобожденными.

Таке враження, що це казав не українець, не український дипломат, не співробітник, нехай і колишній, українського МЗС, а якийсь кремлівський пропагандон. Приміром, з зовнішньо-політичного відомства ху#ла…

Читай також:

Російський політолог Іскандер Хісамов на радіо «Вєсті» звинувачує українців у нелюбові до агресорів - росіян

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

На радіо «Вєсті» сказали, що ніяка «днр» не банда, а у війні на Донбасі винна сама Україна

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

Матвій Ганапольський порівняв організаторів Львівського форуму видавців з… нацистами

Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами правильно. Євген Кисельов підтримав колегу

Ганапольський на радіо «Вєсті» про Майдан: «Пришли, энергия масс, разбили, захватили, поменяли»

Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв

Матвій Ганапольський на радіо "Вєсті": "Споймали русский и хохол золотую рыбку..."

У ведучих радіо "Вєсті" Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової Майдан і Свобода асоціюються зі смородом

Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами

У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 014
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 185
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду