Від народних депутатів вимагають заборонити трансляцію будь-якого телерадіопродукту російського виробництва

Від народних депутатів вимагають заборонити трансляцію будь-якого телерадіопродукту російського виробництва

З такою вимогою до українських парламентарів звертається низка громадських організацій та ініціатив.
Від народних депутатів вимагають заборонити трансляцію будь-якого телерадіопродукту російського виробництва
12 Січ 2015
0
1430

З такою вимогою до українських парламентарів звертається низка громадських організацій та ініціатив

 Шановні народні депутати!

Всі ми бачимо, що суспільство гостро реагує на ситуацію у національному телерадіопросторі, який уже багато років заполонений низькоякісним російським контентом. Українці обурювалися цим і раніше, та з початком військової агресії Росії проти нашої держави громадяни остаточно зрозуміли, що телерадіоефір уже давно анексований пропутінським, проросійським і тотально російськомовним контентом. Де пропагувалися й пропагуються пияцтво, наркоманія, зрадництво, викривлені сімейні цінності, хабарництво у державних структурах, зневага до українців та інших націй, так званий «русский мир» та імперсько-радянська героїка. Ледь не в кожному фільмі чи серіалі глядачу нав'язувалася велич Росії й СРСР, а також меншовартість інших народів.

Зараз ця проблема стала надкритичною. Адже під час фактичної війни ми й надалі бачимо на українських телеканалах серіали про російських «ментів», військових, спецпризначенців, прикордонників, героїчних НКВДистів, кримінальників. Надалі транслюється телепродукт за участю тих акторів та співаків, які підтримали агресію Путіна проти нашого народу.

Кричущим є випадок із телеканалом «Інтер», який у новорічну ніч транслював концерт, де співали україноненависники Кобзон, Валерія, Газманов. Ви бачили хвилю невдоволення й обурення цим фактом, промовистою була й реакція політиків та високопосадовців.

Сподіваємося, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення відбере ліцензію у цього пропутінського телеканала (29% акцій якого належить «Первому каналу» Росії).

Зважаючи на неприпустимість ситуації, що склалася, вимагаємо:

1. Заборонити трансляцію усього телерадіопродукту російського виробництва.

2. Заборонити трансляцію будь-якого телерадіопродукту (фільмів, серіалів, телепередач, кліпів, пісень тощо) за участю персон нон ґрата та тих діячів мистецтва, які підтримали анексію Криму, заявили про підтримку терористів на Донбасі, відзначилися іншими антиукраїнськими (зокрема антимайданівськими) заявами або діями.

3. Доручити Міністерству культури України, Міністерству фінансів України розробити програму розвитку українського кіновиробництва із залученням інвесторів, меценатів, а також державну програму безвідсоткового кредитування кіностудій, продюсерських центрів та кіновиробників.

4. Забезпечити належну частку української мови в телерадіоефірі — не меншу за частку тих українців, що вважають українську мову рідною. За переписом населення 2001 р. таких українців було понад дві третини.

Слід враховувати, що внаслідок окупації частини найбільш зросійщених українських територій та внаслідок зміни настроїв суспільства, нині українців, що вважають українську рідною, суттєво побільшало.

Громадські ініціативи:
Бойкот російського кіно
Бойкот російського телерадіопродукту
Громадянський рух "Відсіч"
Економічний бойкотний рух
"И так поймут"
"Київська Просвіта"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 020
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 191
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 554
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду