Російський політолог Іскандер Хісамов на радіо «Вєсті» звинувачує українців у нелюбові до агресорів - росіян

Російський політолог Іскандер Хісамов на радіо «Вєсті» звинувачує українців у нелюбові до агресорів - росіян

Подзвонив на радіо «Вєсті» і звинуватив російського політолога Хісамова в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. У відповідь, той продовжив у тому ж дусі.
Російський політолог Іскандер Хісамов на радіо «Вєсті» звинувачує українців у нелюбові до агресорів - росіян
25 Груд 2014
0
3501

Подзвонив на радіо «Вєсті» і звинуватив громадянина РФ Хісамова в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. У відповідь, той продовжив у тому ж дусі:

"Слушатель: Доброго вечора. Олексій, Дніпропетровськ.  У минулій передачі з Олегом Білецьким ви порівняли радість українців від обвалу рубля – вдумайтеся, люди - з радістю азербайджанців з приводу землетрусу у Вірменії, де загинули десятки тисяч людей. Ми тільки тому радіємо, що думаємо, сподіваємося, віримо, що в Путіна не вистачить грошей на зайву кулю, міну, «ГРАД»...

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Шановний слухач.

(Я слухав і дивився передачу по Інтернету. Юлію Литвиненко настільки розвеселили мої емоції, що вона не змогла стримати сміху. Коли я висловлював своє обурення, ведуча сміялася в кулачок. З єхидною посмішкою вислуховував мене і Хісамов – О.М.)

Слушатель: Щоб він нас не вбивав. А ви, ірод, порівняли українців з тим, що ми радіємо як азербайджанці руйнаціям і смертям вірмен. Ви розпалюєте міжнаціональну, міжетнічну ворожнечу.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Спасибо. (ведуча виводить мене з ефіру – О.М)

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Я могу сказать довольно жестко. Во-первых, да, в Азербайджане было ликование тогда, и говорили о том, что это Божья кара. Аллах наслал кару на армян за то, что они на Карабах посягнули, и была бы большая резня. Что касается тональности нашего собеседника, я думаю, что если было бы землетрясение в России, я думаю, что он не особенно бы огорчался. К сожалению, у многих сейчас очень большая ненависть существует, и мы не должны на это закрывать глаза. И для многих таких, которые говорят что исчадие зла и так далее, и если бы было землетрясение в России, я уверен, что многие, к сожалению величайшему, здесь бы радовались.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Ну, это такая вещь. Мы не знаем, что бы было если бы. Мы ни в коем случае не желаем тут...

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Желаем, желаем. Многие у нас желают.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Не будем обобщать.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Не все конечно, но многие желают, я уверен. Зачем мы будем тут народолюбием заниматься /…/

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая:  Давайте чтобы максимальное количество народу смогло с вами пообщаться, сразу же. Здравствуйте.

Слушатель: Добрый вечер. Юля, у меня пожелание к вам. Вот журналист, который у вас сейчас находится в студии.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Так.

Слушатель: Вот многие мои знакомые ассоциируют вашу программу благодаря ему, к пророссийской теории.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Риторикой. Хорошо.

Слушатель: Если можете, то пожалуйста с руководством своим согласуйте.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Я непременно донесу. Спасибо.

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Хорошо, хорошо. Меня в России называют украинским националистом мои знакомые /.../

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая (зачитуючи повідомлення слухачів):  Значит так, шутят слушатели тут: "Искандеры» (ракетні комплекси) уже в Киеве?" -  Борис из Киева спрашивает. "Я бы землетрясению точно не радовалась. А вот то, что россияне сами себя доводят своим лжепатриотизмом до экономического землетрясения - это другое дело".

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Я говорю, что два славянских православных народа тонут, гривна и рубль борются сейчас, ведут страшную борьбу за звание самой слабой валюты планеты. Что делают на этом пространстве? Весь мир смотрит на это с каким-то испугом и некоторым омерзением, наверное, а мы всему радуемся. Вот у них падает - здесь счастливы, тут гривна падает - еще хуже. Чему тут радоваться? На нашей территории суши, где эти, какие бы ни были, все-таки братские народы, они испытывают огромные проблемы и создают себе все больше их. Мне действительно больно вот за это. Как разрушается пространство вокруг нас. Что вообще наши поколения творят с этим со всем? А у нас только вот и риторика, вот они там негодяи или эти негодяи? Да социология показывает, что эти народы благодаря телевиденью взаимно ненавидят друг друга в массе своей. И на счет землетрясения, много конечно сознательных, хороших людей, но когда доходит до такой ненависти, это все. Одиннадцатого сентября две тысячи первого года три четверти человечества ликовало, в Индии, в арабских странах выходили люди и ликовали, когда эти башни взорвались. Вот что делает ненависть с людьми. »

Хісамов "чомусь" замовчує першопричину конфлікту - ненависть росіян до українців і зневагу до державного суверенітету України, через яку ті пішли на нас війною, але при цьому різко засуджує нашу радість від падіння рубля, який сіє смерть на нашій землі. "Народы благодаря телевидению ненавидят друг друга" - а хто ж розпочав? Де оцінка антиукраїнської, брехливої, божевільної істерії на російському ТБ?

За Хісамовим, росіяни – наші православні брати, скільки б української території вони не загарбали, скількох би українців вони б не викрали, не закатували і не вбили. І ми маємо їх обіймати. Наші втрати – «невсчет». От з яким бузувіром маємо справу. Таке блюзнірство вищої міри – фірмовий стиль радіо «Вєсті».

Нацрадо, скільки можна терпіти ці тортури?! Хіба ще не досить щоденних і методичних моральних катувань українців в українському ж ефірі! Чи не забагато російської пропаганди в українських ЗМІ, проти якої ви нібито боретесь, пильнуючи вітчизняний інфопростір? Чому не реагуєте? Чого вам ще треба? Якщо ви дозволяєте такі неподобства, то чим ви краще за Хісамова? Може вам хтось заважає? Може хтось охороняє «Вєсті»? То зробіть "камінг аут": визнайте, що на вас тиснуть. Повідайте, звідки. Навіть якщо з самої Банкової. А якщо ні, то в чому ж справи?

Чому ж вам усім настільки все пофіг? І Нацраді, і Мінстецю, і медіаюристам. Всі тільки на словах проти російської пропаганди й розпалювання війни. А на ділі – або повний ігнор, або виправдання мови ворожнечі свободою слова і правом журналістів на певні провокації. Замість дієвої реакції - словесне жонглювання загальновідомими законодавчими нормами. Переливання з пустого в порожнє. Або небажання цим займатись, або й справді професійна неспроможність застосовувати закон на практиці задля відсічі російській пропаганді, розпалюванню ворожнечі, національним образам як українців, так і інших громад України. Ні про який захист національного інформаційного простору і близько не йдеться. Скоріше, можна казати про його свідому здачу.

Читай також:

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

На радіо «Вєсті» сказали, що ніяка «днр» не банда, а у війні на Донбасі винна сама Україна

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

Матвій Ганапольський порівняв організаторів Львівського форуму видавців з… нацистами

Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами правильно. Євген Кисельов підтримав колегу

Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв

Матвій Ганапольський на радіо "Вєсті": "Споймали русский и хохол золотую рыбку..."

Нацрада не заперечує проти порівнянь українців з нацистами в українському ефірі

Після чату з головою Нацради Юрієм Артеменком залишився гіркий осад. Засмутила невиправдана поблажливість до радіо "Вєсті"

Замість того, аби закрити радіо "Вєсті", Нацрада покарала "Еспресо"

"Інститут Медіа Права: порівнювати українців з нацистами - можна"

За що мене забанив Інститут Медіа Права?

Порівняння українців з нацистами – оціночне судження чи образа? Коментар медіаюриста, що лишає питання відкритим

Подвійні мораль і стандарти «чуваків» та «чувіх» з ІМІ

Дети Таран, Окунской, Пономарева и Малаховой в интересных об…

Юлія Литвиненко на ТВІ і на радіо «Вєсті» - це дві різні Юлі

Ведуча радіо «Вєсті» і ТВІ Юлія Литвиненко захистила й підтримала Ані Лорак

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 186
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду