Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

17 Грудня 2014
2225
17 Грудня 2014
22:37

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

2225
До такої аналогії громадянин РФ, співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви вдався у програмі "Точка зрения".
Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" сказав, що українці радіють обвалу рубля, як свого часу азербайджанці – землетрусу у Вірменії

До такої аналогії громадянин РФ, тележурналіст каналу UBR, співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, постійний політексперт радіо "Вєсті" вдався у програмі "Точка зрения", 17 грудня (починаючи з 12 хв. 42 сек. ефіру):

«Олег Білецький, ведучий: Давайте от стоимости Украины в хорошем смысле – к стоимости российской валюты. Потому что эта тема так или иначе затрагивает нас, потому что все связано. Это первый момент, котрый я бы хотел, чтобы вы осветили. И второй – это скорее гуманитарный. Потому что меня откровенно удивил тот ажиотаж, с которым украинские пользователи социальных сетей и даже просто на улицах обсуждают эту тему. Ну казалось бы…

Іскандер Хісамов (з іронічною посмішкою): Ну это счастье большое – все ликуют, празднуют. Это на самом деле хорошо понятно.  У врага – проблемы. Я помню ликование в Азербайджане, когда произошло страшное землетрясение в Армении. Спитак, Ленинакан, там были десятки тысяч жертв. А в Азербайджане тогда пели и плясали на улицах.

Олег Білецький: Но все-таки там была природная стихия, а тут… Не хотелось бы...

Хісамов: Не важно, не важно! Это несчастье у врага. А какое оно имеет происхождение – божественное или нет, природное или он сам виноват…  Я повторяю, что когда Армению постигла такая беда, я хорошо это помню, то в Азербайджане устраивали фестивали, карнавалы, национальные празднования. Так устроены люди».

ЛЮДИ! Вчитайтеся в ці вбивчі своїм цинізмом і блюзнірством рядочки! Вслухайтеся в слова цих нелюдів! І одного, і другого!

Чи не шокує вас настільки трепетно-зворушлива турбота ведучого про недостатній гуманізм до грошової одиниці ворога, на рахунку якого тисячі загиблих українців і зруйнована інфраструктура окупованих територій?

Білецький згадав користувачів соцмереж і людей на вулицях та чомусь забув захисників України, наших відважних воїнів - бійців АТО на блокпостах, у бліндажах та окопах. Ризикуючи життям кожної  хвилини, в перерві між «мирними» обстрілами з боку терористів вони теж обговорюють цю тему, сподіваючись, що путіну не вистачить на зайвий снаряд, ракету чи кулю, що може принести їм смерть.

Він забув українських матерів, що в день і ніч  вимолюють у Господа повернення живими своїх синів і божеволіють, коли чують про чергові атаки спонсорованих кремлем ординців! Не їхні сльози його хвилюють, а, бачите, незрозумілий йому ажіотаж українців щодо падіння російського рубля.  

Як в цих бузувірів чорноротих язики могли повернутися, аби сказати таке! Точніше випорожнити. Та ми ж тільки тому і радіємо обвалу рубля, бо сподіваємося, що у путіна буде менше грошей на війну, а значить він менше нас вбиватиме! Послаблення російської економіки – це консолідована позиція всього цивілізованого демократичного світу з метою приборкання віроломного, знахабнілого агресора і встановлення миру!

Як можна порівнювати радість українців - жертв російської агресії - з чиєюсь радістю від природного лиха, яке забрало життя десятків тисяч людей в якійсь країні?

Я не в курсі, як в Азербайджані святкували землетрус у Вірменії, але точно знаю, що це порівняння абсолютно недоречне до українців, а в Україні етнічні азербайджанці і вірмени живуть у мирі та спокої. Принаймні без конфліктів. І ті, і інші виборювали свободу на Майдані, а нині воюють за Україну в АТО. Навіщо сіяти тут між ними ворожнечу такими заявами в українському ефірі?

Чому ж ані Нацрада, ані Мінстець ніяк не почухаються, аби нарешті припинити це антиукраїнське скотство на «Вєстях»? Системне, відверте, зухвале. Скільки це триватиме і чого ви чекаєте? Чому мовчите і ніяк не реагуєте?

А під кінець передачі Хісамов поклав провину за можливу ескалацію військового конфлікту між Росією і Україною на… призначеного Президентом Порошенком секретаря РНБО Олександра Турчинова – через те, що той сказав, що Росія будь-коли може вдатися до повномасштабної континентальної війни. Хісамов оцінив ці слова не інакше як... провокацією з боку України. Нормально?

Довідково:

Спітакський землетрус (вірм. Սպիտակի երկրաշարժ, відомий також як Ленінаканський) — катастрофічний землетрус (магнітуда 7.2, бальність в эпіцентрі — 10 балів за міжнародною шкалою Мєдвєдєва—Шпонхойєра—Карніка MSK — 64, глибина гіпоцентру — приблизно 10—20 кілометрів)[1], що трапився 7 грудня 1988 о 12 годині 41 хвилин за місцевим часом (11:41 за московським часом, 7 год. 41 хв. за Грінвічем) на північному заході Вірменської РСР. У результаті землетрусу було повністю зруйновано місто Спітак і 58 сіл. Частково зруйновано було міста Ленінакан, Степанаван, Кіровакан і ще більше 300 населених пунктів. Загинули щонайменше 25 тисяч чоловік, ще близько ста сорока тисяч стали інвалідами. 514 тисяч людей залишилися без даху над головою. Загалом землетрус охопив близько 40% території Вірменії.

Приблизно 40% промислового потенціалу Вірменії в результаті землетрусу було виведено з ладу. Через ризик аварії було зупинено Вірменську АЕС. Економічний збиток від лиха перевищив 13 млрд доларів.

Спітакський землетрус, разом з Чорнобильською трагедією, став найстрашнішою катастрофою останніх років існування СРСР. Допомогу в ліквідації наслідків землетрусу СРСР надали більше ста країн.

Читай також:

На радіо «Вєсті» сказали, що ніяка «днр» не банда, а у війні на Донбасі винна сама Україна

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось... Они пытались спасти ситуацию"

Іскандер Хісамов: "Целью этих людей не является страх, потому что они знают, что Украину застращать нельзя. Они просто воюют"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

Ганапольський на радіо «Вєсті» про Майдан: «Пришли, энергия масс, разбили, захватили, поменяли»

Ведуча радіо «Вєсті» і ТВІ Юлія Литвиненко захистила й підтримала Ані Лорак

Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами правильно. Євген Кисельов підтримав колегу

Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв

У ведучих радіо "Вєсті" Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової Майдан і Свобода асоціюються зі смородом

Нацрада, прибери рашистів з українського ефіру!

У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду