Ганапольський на радіо «Вєсті» про Майдан: «Пришли, энергия масс, разбили, захватили, поменяли»

Ганапольський на радіо «Вєсті» про Майдан: «Пришли, энергия масс, разбили, захватили, поменяли»

У понеділок, 8 грудня, «Ранковий ефір» з Матвієм Ганапольським і Павлом Новіковим на радіо «Вєсті» був присвячений місцевим Майданам на прикладі подій у Вінниці.
Ганапольський на радіо «Вєсті» про Майдан: «Пришли, энергия масс, разбили, захватили, поменяли»
9 Груд 2014
0
1923

У понеділок, 8 грудня, «Ранковий ефір» з Матвієм Ганапольським і Павлом Новіковим на радіо «Вєсті» був присвячений протестним виступам у регіонах, що розглядалися крізь призму резонансних подій у Вінниці. В цій передачі російський журналіст виклав своє розуміння українського Майдану як явища.

«Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий:.. Мы продолжаем с вами. Еще пару звонков. Может ли быть Майдан…

Павел НОВИКОВ, ведущий: Поддерживаете ли вы?

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Поддерживаете ли вы?

Павел НОВИКОВ, ведущий: Местные Майданы. 

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Местные Майданы по принципу у вас же это было, почему нам нельзя? Слушаем следующий телефонный звонок. Пожалуйста. 

Павел НОВИКОВ, ведущий: Доброе утро! 

Слушатель: Алло! Здравствуйте!

Павел НОВИКОВ, ведущий: Здравствуйте! Представьтесь. 

Слушатель: Татьяна, Киев. 

Павел НОВИКОВ, ведущий: Да, слушаем. 

Слушатель: Я знаю немножко Винницу. И то, что там происходит, не очень красиво, что там вообще происходит в последнее время. Не очень понятна ситуация с мэром, например, с жителями. Гройсман был мэром Винницы. 

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Сейчас, моя дорогая, остановитесь, пожалуйста. 

Слушатель: Он был мэром Винницы, пошел Верховную Раду. 

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Послушайте, извините, извините. Это не тема для разговора. Мы про Винницу ничего не знаем. У нас к вам другой вопрос, ответьте, пожалуйста, на него. Забудьте про Винницу вообще. Мы говорим…

Слушатель: Выход какой?

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Мы говорим, можно ли проводить и нужно ли проводить местные Майданы для смены власти в любом городе Украины или в любом селе?

Слушатель: В принципе Майдан вооруженный сразу такими выстрелами и этими шашками дымовыми, я считаю, что нет. 

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Полумайдан…

Слушатель: Нет.

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Это профсоюзное собрание. Понимаете, Майдан это Майдан. Пришли, энергия масс, разбили, захватили, поменяли. Это же Майдан. 

Слушатель: Тогда нет. 

Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: Спасибо». 

Тобто все, що відбувається мирно, за словами Ганапольського - це профспілкові збори. Або напівмайдан. А Майдан - це коли неодмінно «разбили, захватили». Оце і все, що  зрозумів у Революції Гідності російський ліберальний журналіст, який вже скоро як рік працює в Україні.

Отак Ганапольський "ничтоже сумняшеся" до не можна вульгаризував і примітизував героїчний виступ українців проти антиукраїнського режиму кримінальної тиранії, за Свободу і Демократію в країні, за Державну Незалежність, за власну громадянську, національну, людську Гідність. А для Ганапольського це називається "разбили-захватили". Всього-навсього.

Свою люту, чи не кровну ненависть до ВО «Свобода» у цій передачі Матвій Ганапольський вихлюпнув, зачитавши надіслану на студійний комп’ютер репліку слухача:

«Матвей Ганапольский:  Здесь сразу пишет кто-то: «Майдан в Виннице - бред и проделки «Свободы». Это очевидно. Это неудачники с фашистским уклоном берутся от того, что их прокатили на выборах». Да, да, может быть и так. Может быть и так».

Антисвободівські випади трапляються у Матвія Юрійовича регулярно. Це в нього і звичка, і традиція. Чимало «свободівців» віддали свої життя на Майдані і нині гинуть на фронтах АТО, боронячи рідну землю від російського окупанта, але за Ганапольським клятими фашистами і неонацистами, останніми негідниками й мерзотниками на землі є саме українські націоналісти - захисники України, а не його співвітчизники-загарбники.

Причому, коли хтось зі слухачів звинуватить у фашизмі путіна і кремль або ж дорікне фашизацією російському суспільству, Ганапольський завжди зробить зауваження, щоб той не перебільшував і був коректним.

Ще одна примітна й характерна деталь. Ганапольський сам із задоволенням як може ганить «Свободу» і залюбки дозволяє робити це в ефірі іншим. Та варто прорватися якомусь з додзвонючачів  із критикою «кремлівського», тобто "опозиційного блоку" – Ганапольський завжди напоготові:  відразу ж перериває, наголошуючи, що за цей блок, бачите, проголосувало багато  громадян, а тому треба поважати їхній вибір і жодним чином не припускатися різких висловів.

Також звертає на себе палка підтримка Ганапольським політики Порошенка там, де вона бодай хоч почасти збігається з програмними установками «опозиційного блоку». Перед усе це стосується теми встановлення миру на Донбасі. Він просто оспівує Порошенка-миротворця, не жаліючи слів захоплення його миролюбним прагненням.

До речі, путін теж за мир. Тільки на його умовах, тих, які неприйнятні для українців, котрих Ганапольский легко й невимушено – в нього вистачило на це і совісті, і такту - порівняв із нацистами лише за бойкот та маркування триколором російської продукції. Ще один «вежливый челеовечек» знайшовся.

Як метр Ганапольський вчергове плюне в українську душу - дізнаємося з наступних його ефірів. Здається, в цій справі у Матвія Юрійовича справжній талант і невичерпний потенціал.

Читай також:

Ганапольський поцікавився в слухача з Харкова, чи не виступлять харків'яни на боці Путіна, якщо їм роздати зброю

Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами правильно. Євген Кисельов підтримав колегу

Матвій Ганапольський на радіо "Вєсті": "Споймали русский и хохол золотую рыбку...

Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 012
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 178
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 079
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 634
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 938
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 544
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду