Юлія Литвиненко на ТВІ і на радіо «Вєсті» - це дві різні Юлі

Юлія Литвиненко на ТВІ і на радіо «Вєсті» - це дві різні Юлі

Якщо на телеканалі вона запрошує до себе патріотів України, то на радіостанції Ігоря Гужви не гребує спілкуватися з різного штибу сепаратистськими "ушльопками".
Юлія Литвиненко на ТВІ і на радіо «Вєсті» - це дві різні Юлі
13 Лист 2014
0
2301

Якщо на телеканалі вона запрошує до себе патріотів України, знаних і авторитетних експертів з державницькою позицією, відомих громадсько-політичних діячів національно-демократичного руху, то на радіостанції Ігоря Гужви часто-густо не гребує спілкуватися з відверто проросійськими оглядачами, дискредитованими в очах українського суспільства одіозними політиками такої ж спрямованості, і взагалі різного штибу сепаратистськими «ушльопками», як доморощеними, так і з російським громадянством.

Цікавою особливістю ведучої Юлії Литвиненко, в даному випадку її "радійної версії", є компліментарна манера ведення інтерв’ю. Вона чомусь завжди лестить своїм гостям. Рідко коли її передача обходиться без дифірамбів на адресу запрошеного до студії. Про те, який хороший в неї співбесідник, Юля говорить або сама від себе, або зачитує надіслані слухачами повідомлення.

Дивно, чи не правда? Журналіст, який має ставити гострі й актуальні питання, з ким би не було інтерв’ю, запопадливо обсипає свого візаві різними приємностями.

Можливо, ця звичка залишилася в неї від циклу передач «Поза очі», які вела на «Інтері»? А там вона дуже часто мала справу з зірками шоу-бізнесу, значною мірою російського, які полюбляють бути «обласканими». Всі її гості апріорі вважалися людьми у вищому ступені достойними, що мають чимало прихильників і фанатів своєї творчості. А Юля була таким собі провідником, зв’язуючою ланкою між публікою та її кумиром. Тому компліментарність ведучої у спілкуванні виглядала більш-менш зрозумілою. Такою була специфіка передачі.

Але ж політика і шоу-бізнес – різні речі. Одне діло похвалити зайвого разу якусь "зірку" від імені її прихильників, а інша – розсипатися в компліментах перед звичайним політичним аналітиком, експертом, політиком, журналістом.

Причому завжди в особливому захваті Юлія Литвиненко від постійного свого «клієнта» на радіо по середах - політичного оглядача, співробітника медійного холдингу Ігоря Гужви, громадянина РФ Іскандера Хісамова. Це той, який не вважає «днр»/»лнр» терористичними організаціями, натомість називає їх «мятежными республиками» (в тому числі порівнюючи ці злочинні угруповання з Організацією Визволення Палестини лауреата Нобелівської премії миру Ясіра Арафата), а бойовиків-сепаратистів - «ополченцями»; а також  всіляко применшує роль Росії у війні на Донбасі, виправдовує та відбілює вбивць і катів українців, паралельно звинувачуючи у військових злочинах українських солдатів.

Цікаво,  що було б, якби вона ризикнула запросити його на ТВі? Чи пустили б такого на поріг, і який резонанс здобув би ефір? Чи не коштувало б це телеканалу іміджевих і репутаційних втрат?

Про причину такого «роздвоєння» - класичний випадок «і нашим, і вашим» - можна лише здогадуватися. Це питання стосовно громадянської позиції журналістки та невибагливості до джерел надходжень гонорарів. Можливо, одне з вірогідних пояснень - у часто повторюваній Юлією Литвиненко у своїх передачах фразі «слаб человек». Відомий вислів став штампом, який вона використовує під час інтерв’ю. От подобається їй афоризм і все. Хтозна, може і не випадково.

"Слаб человек - судьбы неверный раб,

Изобличенный я бесстыдный раб!

Особенно в любви. Я сам, я первый

Всегда неверен и ко многим слаб».

/Омар Хайям, перський поет, математик, філософ/

Дети Таран, Окунской, Пономарева и Малаховой в интересных об…

Читай також:

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось"

Подзвонив на радіо "Вєсті" і привітав з офіційним отриманням статусу "друзів путіна"

Якби серед журналістів проводився конкурс найбезглуздіших запитань, то Юлія Литвиненко мала б всі шанси на перемогу

Як Юлія Литвиненко на радіо «Вєсті» Ігорю Гужві догоджала

Ведуча радіо "Вести" Юлія Литвиненко не знає, хто "свій", а хто "чужий" на буремному сході України

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 013
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 179
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 079
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 635
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 938
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 545
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду