Микола Вересень заступився за газету "Вєсті". Він не знайшов там нічого антиукраїнського

Микола Вересень заступився за газету "Вєсті". Він не знайшов там нічого антиукраїнського

А також поремствував, що серед українських журналістів, на відміну від російських, немає цехової солідарності й взаємопідтримки.
Микола Вересень заступився за газету "Вєсті". Він не знайшов там нічого антиукраїнського
4 Лист 2014
0
996

Український журналіст і телеведучий, а також актор Микола Вересень в ефірі передачі "Точка зрения" на радіо "Весті" заступився за однойменну газету. Сказав, що прочитав там кілька статей і нічого антиукраїнського не знайшов. Його здивувала гнівна реакція журналістської спільноти щодо "Вєстєй". Він також поремствував, що серед українських журналістів, на відміну від російських, немає цехової солідарності й взаємопідтримки (цитати зі стенограми ефіру на сайті радіостанції):

"Микола ВЕРЕСЕНЬ, журналіст, телеведучий: Як це не страшно звучить, щоб відновити журналістику в Росії треб набагато менше часу ніж в Україні. От мене Україна більше хвилює в цьому сенсі. Росія, яка всмоктувала в себе величезну кількість людей під час панування над СРСР, вона отримала непогану школу. Тобто я переконаний, що якась кількість журналістів, я не кажу багато, як завтра зміниться ситуація зовнішня, тобто в Кремлі, то вони почнуть правдиво писати. А хто буде вірити - це інше питання. Вчора був і сьогодні в Україні Валерій Панюшкін, відомий російський журналіст, мій товариш старий. Ми прекрасно провели за столом суботнім розмову. Є такі люди, у нього реально золоте перо. Він дуже гарно пише. Він не став в позицію прокремлівську, але от в Україні нема того пулу, мені здається, цехової підтримки. Я не кажу, щоб всі однозначно підтримали. Коли журналіст винен, то треба говорити, що він винен. Але історія з тими ж Вестями газетою чи журналом...

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Газетою.

Микола ВЕРЕСЕНЬ, журналіст, телеведучий: Я перечитав там три статті, за які ніби там якісь...

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Так.

Микола ВЕРЕСЕНЬ, журналіст, телеведучий: То мене здивувала позиція українських журналістів, які мали би попросити розібратися просто. Давайте з’ясуємо, що в цій статті антиукраїнського чи антиросійського, чи античогось. Давайте розберемося. Доброзичливо, спокійно. Якщо вони винні, то давайте скажемо що вони винні. І це дуже часто відбувається. Цеху нема".

Свого часу у присвяченому Михайлу Поплавському рекламному фільмі, Микола Вересень назвав співочого ректора "страшенним" (в сенсі справжнім, щирим) українцем. За словами журналіста, Михайло Михайлович "весь з України зроблений". Окрім всього Вересень працює викладачем на кафедрі тележурналістики Інституту кіно і телебачення Київського Національного Університету Культури і Мистецтв.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 017
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 188
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 086
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 642
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 552
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду