Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось... Они пытались спасти ситуацию"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось... Они пытались спасти ситуацию"

Експерт з російським громадянствам не вбачає у загибелі Небесної Сотні жодної провини регіоналів, які голосували за диктаторські закони. А криваві події ЄвроМайдану вважає "нормальными судорогами гибнущего государства".
Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті" про закони 16 січня: "Там расстрелов на месте не предусматривалось... Они пытались спасти ситуацию"
30 Жов 2014
0
1885

Політичний аналітик, співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, оглядач каналу UBR, постійний експерт радіо "Вєсті", громадянин РФ Іскандер Хісамов відомий тим, що у своїх ефірах, зокрема на радіостанції, заявляє, що не вважає "днр"/"лнр" терористичними організаціями, відбілює і виправдовує бойовиків, називає їх ополченцями, звинувачує українську армію у військових злочинах.

Вчора він гостював на радіо "Вєсті" в "Точке зрения", де відгукнувся про "опозиційний блок" і диктаторські закони від 16 січня, що призвели до масового розстрілу євромайданівців.  От як прокоментуав ті криваві події Іскандер Хісамов: 

"Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Мы продолжаем, шестнадцать часов и шестнадцать минут. Это Радио Вести. Искандер, мы остановились на очень интересном моменте. "Оппозиционный блок" - это место номер четыре в таком вот хит-параде проходных партий в парламент. Почти десять процентов. Это прогнозируемая цифра?

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Мне кажется, это нормально для этой силы. Не стоит заблуждаться и думать о том, что после Майдана страна полностью вот обновила свою кровь и что в ней нет ни крупного промышленного бизнеса, нет обеспокоенности части избирателей той политикой, в том числе и национальной, которая проводится или заявляется. Так что такой вот процент, меньше десяти процентов мы имеем. Он отражает ситуацию и мне кажется, что к этому следует отнестись аккуратно и с уважением ко всем остальным фракциям. Потому что я слышу из многих источников, что это изгои, это люди, которые никого не представляют, это вообще чужеродный элемент. Ничего хорошего это не даст. Я бы хотел, чтобы в парламенте было взаимное уважение, как и следует быть в парламенте. Голос вот этих людей тоже должен быть слышен, и власть должна знать, чем дышат эти люди. 

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Во многом эти воинственные заявления, то о чем вы сказали, спровоцированы тем, что люди из "Оппозиционного блока" голосовали шестнадцатого января этого года вот тем образом, которым они голосовали, за те законы, за которые проголосовали. 

Искандер ХИСАМОВ, обозреватель телеканала UBR, журналист: Ну и что? Ну они проголосовали, они так видели защиту своего, так сказать, государства и так далее. Там расстрелов на месте не предусматривалось. Я сейчас скажу крамольные вещи, которые очень многим не понравятся, но вот если технически говорить, это были нормальные судороги гибнущего государства. Они пытались спасти ситуацию".

 У знаменитому ефірі "Громадського телебачення" на запитання Романа Скрипіна "Коли почалася Друга світова війна?" моральний виродок, запеклий українофоб і дегенерат царьов відповів "Что?". Його місія щодо України всім відома і ні в кого не викликає сумнівів. Він - державний злочинець.

Зараз на радіо "Вєсті" ми почули "Ну и что?" від політексперта з російським громадянством, який  давно прописався в Україні, у відповідь на запитання про голосування диктаторських законів 16 січня. По суті, своїм "Ну и что?" Хісамов відповів на загибель Небесної Сотні. Бо між тим голосуванням і розстрілом євромайданівців - прямий причинно-наслідковий зв'язок. Нацрада вчергове промовчить, а ми - стерпимо?

Примітна і така деталь. Ефіри за участю Хісамова на радіо "Вєсті" відрізняються від інших відсуністю інтерактивного зв'язку. Тобто раніше він був, а зараз - немає. Розмовна радіостанція, яка називає себе "радіо новостей и мнений" та пишається своєю надзвичайною інтерактивністю, позбавила слухачів можливості ділитися відносно Хісамова своїми думками. Це було зроблено тому, що на попередніх передачах слухачі неододноразово висловлювали глибоке обурення тим, що чули від Хісамова. Вони дзвонили і писали повідомлення на постійний чат.

Ті, що проривалися до прямого ефіру, звучали, звісно, недовго. Бо ведуча Юлія Литвиненко, яка за незрозумілими причинами кожного разу, коли приймає в студії Хісамова, обсипає його компліментами (жінка - чоловіка, ви це уявляєте?), не дає можливості досказати і різко перериває зв'язок. Причому Литвиненко так намагається йому сподобатися, так розшаркується і "віляє хвостиком"... Виникає враження, що після передачі той веде її до ресторану. А сам ефір - лише прелюдія перед подальшою культурною програмою.

Тих же, хто пише критичні повідомлення - банять. Зокрема, про це в ефірі повідомив Матвій Ганапольський. Одного разу після передачі з Хісамовим, Матвій Юрійович, який замінив у студії Литвиненко, підсівши до студійного комп'ютера і побачивши залишені слухачами відгуки про гостя, сказав, що відправляє їх у бан. Мовляв, вони перейшли межу. Ніби ні Хісамов, ні сам Ганапольський ніколи її не переступали.

Логічною дією радіостанції, яка дорожить думкою слухачів про свій ефір, було б зробити певні корективи. В даному випадку, беручи до уваги реакцію на Хісамова - припинити його запрошувати. Але ж ні! Навпаки, "Вєсті" посилають і банять слухачів, яким за цілком зрозумілими причинами не подобається те, що він верзе.

Виникають припущення, що Хісамов має на радіо свою місію, яка надійно захищена редакційною політикою. Виглядає так, що його службовими обов'язками є озвучувати кремлівську пропаганду. І ніхто не має права перешкодити цьому.

До речі, днями ведучі Тетяна Гончарова і Олег Білецький під час інтерактивного спілкування зі слухачами дали можливість всім, хто і як хотів, спаплюжити ім'я Надії Савченко. Люди, що дзвонили, казали, що ніяка Надія не героїня, і навіть не льотчиця. Вона звичайна коректувальниця вогню, "карательница", вбивця. Схоплена, вивезена в росію і сидить цілком заслужено. Ведучі уважно вислуховували і не переривали. Нацрада, я так розумію - тільки "за"! Тіпа, вільний ефір, плюралізм думок і оціночні судження. Ну-ну...   

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 014
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 184
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду