"ПроФутбол" підтвердив, що не давав радіо "Вєсті" права на використання в ефірі своїх ексклюзивних матеріалів

"ПроФутбол" підтвердив, що не давав радіо "Вєсті" права на використання в ефірі своїх ексклюзивних матеріалів

У понеділок, 14 жовтня, на "ТСН Проспорт" відбулася онлайн відео-конференція з експертом "Профутболу", заслуженим тренером Олександром Іщенком та головним редактором програми Володимиром Звєровим.
"ПроФутбол" підтвердив, що не давав радіо "Вєсті" права на використання в ефірі своїх ексклюзивних матеріалів
15 Жов 2014
0
1119

У понеділок, 13 жовтня, на "ТСН Проспорт" відбулася онлайн відео-конференція з експертом "Профутболу", заслуженим тренером України Олександром Іщенком та головним редактором програми Володимиром Звєровим. Користуючись нагодою, я запитав:

"Чи ви в курсі, що на радіо "Вєсті" у спортивній рубриці (ведучий - Вадим Плачинда) передачі "Свежий взгляд" постійно використовують фрагменти ексклюзивних матеріалів "ПроФутболу" без згадки джерела? Так, сьогодні, там звучав уривок з інтерв'ю Ярмоленка про те, як він не забив пенальті. А минулого понеділка на "Вєстях" пустили записані кореспондентом "ПроФутболу" інтерв'ю Луческу і Реброва. У вас є договір, який дозволяє "Вєстям" використовувати ексклюзив "ПроФутболу" без посилання на джерело запозичення?"

На що Володимир Звєров відповів:

"В першу чергу хочеться подякувати уважним глядачам. З приводу інтерв'ю Луческу ця інформація вже вспливала. На наш студійний емейл вже надійшов такий лист, в якому глядач, ми йому дуже вдячні, розповів таку історію про використання радіо "Вєсті" синхрону Луческу. Ми надіслали копію повідомлення потрібним людям, бо насправді це не парафія творчих працівників, журналістів редакції займатися моніторингом неправильного використання нашого відеоматеріалу. Ніякого договору немає.

Роман Бебех, журналіст "ПроФутболу", ведучий відео-конференції: Це все одно як красти футболістів, без контракту.

Звєров: Ще раз дякуємо".

Прошу. Насправді, той, хто ставив запитання на відео-конференцію і надіслав емейл, - одна і та ж людина. Я, власне, і не приховую це, бо завжди, куди б не звертався, називаюся власним іменем і прізвищем. Для того, аби зафіксувати подібне порушення, треба володіти деякими професійними навичками. Принаймні, хоч трошки знати медійне законодавство.

Під час свого моніторингу радіо "Вєсті" я назбирав цілу купу фактів, які протирічать Закону. Ці порушення - на будь-який смак. Тут і національні образи українців, і зневага державних символів, і дезінформація з ознаками диверсії, і регулярне надання ефіру кремлівським пропагандонам, і т.д. і т.п.

Про всі випадки я інформував Нацраду. У відповідь - лишень відписки в "мєнтівському" стилі. Я часто звертаюся зі скаргами і наріканнями на роботу правоохоронців, через що регулярно отримую від обласного управління ГУМВС в Дніпропетровській області стандартні відписки. Так само і з Нацрадою. Рівень - той же, як і результат - нульовий.

Мимоволі складається враження, що Нацрада видала радіо "Вєсті" охоронну грамоту і тепер ті можуть робити все, що заманеться і їм за це нічого не буде. Сама собою виникає низка питань не на користь компетентності й моральної благонадійності співробітників регуляторного органу.

Принаймні те, що мій моніторинг радіостанції якісніший за їхній - це точно. Бо вони, свідомо чи ні, не помічають нічого. "Хоть ссы в глаза - Божья роса".

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 020
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 191
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 554
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду