Дивитися «Черное зеркало» - себе не поважати

4 Жовтня 2014
1248
4 Жовтня 2014
09:55

Дивитися «Черное зеркало» - себе не поважати

1248
В студії "Черного зеркала" штучно створюється і нагнітається атмосфера російського бунту - "бессмысленного и беспощадного" - всіх проти всіх. Здається, ще трохи і розпочнеться махач, що логічно переросте у погром.
Дивитися «Черное зеркало» - себе не поважати

Мене вистачає для перегляду «Черного зеркала» від сили хвилин на 5-10, не більше. Бо це ж неможливо дивитися. Настільки стає огидно.

Взагалі не розумію, кому таке дійство може подобатися. Хіба що окрім самого Кисельова. Той явно кайфує. На його обличчі видно щире задоволення і навіть насолода процесом, а адресовані опонентам, що стікають слиною, заклики до спокою і порядку в студії робляться тільки для проформи.

Мене навіть почали відвідувати думки, а чи не є однією з місій росіянина на українському телебаченні - дискредитація українського політикуму. Зрозуміло, що політики самі здатні зганьбити себе, як ніхто інший, але в передачі Кисельова навмсино створюються всі умови для знецінення української політики як суспільно-важливої сфери, без якої неможливий розвиток держави.

Здається, що формат «Черного зеркала» задуманий спеціально для того, аби дискредитувати не тільки жанр політичного ток-шоу, а й свободу слова і демократію в цілому. Бо там все це показують як суцільний балаган, хаос, клоунаду.

В студії "Черного зеркала" штучно створюється і нагнітається атмосфера російського бунту - "бессмысленного и беспощадного" - всіх проти всіх. Здається, ще трохи і розпочнеться махач, що логічно переросте у погром.

А Кисельов цьому тільки сприяє. Бо коли хтось з запрошених піднімає руку й просить слово, то ведучий відповідає, щоб кожен включався в розмову сам, коли захоче, не чекаючи його санкції. Тут слова не просять, його беруть - акцентує він. Відтак бесіда втрачає спочатку упорядкованість, а потім і предметність, перетікаючи в галасливу суперечку на межі мордобою, що немає нічого спільного з дискусією.

Мрію про часи, коли у відповідь на запрошення Кисельова до себе у «Черное зеркало», українські політики відповідатимуть категоричною відмовою. При цьому пояснюватимуть: «По - перше, я поважаю себе, по-друге, - своїх виборців (глядачів), по-третє, - я - українець».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1248
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду