Нацрада не заперечує проти порівнянь українців з нацистами в українському ефірі

Нацрада не заперечує проти порівнянь українців з нацистами в українському ефірі

Це випливає з тексту відписки, яку я отримав від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у відповідь на нарікання щодо змісту ефіру радіо "Вєсті".
Нацрада не заперечує проти порівнянь українців з нацистами в українському ефірі
30 Вер 2014
0
1399

Лист підписаний головою Нацради Юрієм Артеменком, виконавець - А. Войтенко.

Шановна Нацрада!

У відповіді ви переплутали назви і дати виходу передач в ефір. Ви пишете, що розглянули моє звернення з наріканнями на передачу "На пике событий" (з Матвієм Ганапольським) від 30.08.2014, а також "Ефір без правил" від 21.07.2014 (з Василісою Фроловою та Дмитром Тєрєшковим) і "Вєсті" мають обговорити висловлені претензії на редакційній раді та надати мені відповіді. Насправді ж в моїх листах, якби ви були уважні, йшлося про "На пике событий" від 21.07.2014 та "Ефір без правил" від 30.08.2014.

У першій передачі Ганапольський порівняв українців з нацистами за бойкот і маркування російського продукту триколором, а в другій Фролова і Тєрєшков дезінформували слухачів повідомленням про оточення Маріуполя російськими військами.

Якщо ви рекомендували "Вєстям" обговорити "На пике событий" від 30 серпня, а це був вихідний, то їм нічого буде обговорювати, оскільки ця передача виходить тільки по буднях. В той же час "Ефір без правил" на "Вєстях" йде виключно у вихідні. Тобто передачі "Ефір без правил" від понеділка 21 липня не існує в природі. Так само як і "На пике событий" від 30 серпня.

"Спасибі" вам, що полегшили "Вєстям" завдання. Вони мені напишуть, що згаданих передач у вказані дні не було в ефірі. Що ж ви там регулюєте, якщо самі все заплутуєте?

Не задоволений я вашими відповідями і по суті. Якщо ви не вбачаєте в наведених мною випадках порушень радіостанцією умов ліцензії і норм законодавства, то такі ви захисники інформаційного простору України. Виходить, що порівняння українців з нацистами Нацрада сприймає за... журналістську творчість, в яку не можна втручатися. А відверту та очевидну брехню з ознаками інформаційної диверсії про оточення Маріуполя російськими військами - редакційною політикою.

Оце так... Ну й "хороша" ж Нацрада в нас зібралася. Вже знайшли з Гужвою спільну мову? Шкода...

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 185
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду