Радіо "Вєсті" рекламується ватниками. Ганапольський закликав чіпляти сині стрічки в підтримку радіостанції

Радіо "Вєсті" рекламується ватниками. Ганапольський закликав чіпляти сині стрічки в підтримку радіостанції

"Зимой согреет ватник? Будь в курсе Радио "Вести" 107,7" - бігборди з таким текстом з'явилися у Дніпропетровську.
Радіо "Вєсті" рекламується ватниками. Ганапольський закликав чіпляти сині стрічки в підтримку радіостанції
22 Вер 2014
0
1560

Сьогодні в ранковому ефірі Матвій Ганапольський закликав всіх симпатиків радіо "Вєсті" почепити у підтримку радіостанції сині стрічки. Це корпоративний колір холдингу. Ведучий заявив, що на "Вєсті-fm" посилився тиск і готується рейдерське захоплення. При цьому зазначив, що ніхто не має до радіо жодних ідеологічних, як він висловився, претензій. Просто якісь негідники хочуть прибрати до своїх рук вдалий проект - радіостанцію № 1 в Україні.

Щодо відсутності ідеологічних претензій, то російський журналіст явно і м'яко кажучи лукавить. Зокрема, у відповідь на висування таких претензій я був забанений на фейсбук-сторінках радіо і газети "Вєсті". Так само Ганапольський забанив мене і на своїй особистій сторінці.

Ідеологічними претензіями я бомбардував "Вєсті" в постійному чаті на сайті радіостанції. Надсилав їх в тому числі під час ефірів самого Ганапольського. Ці повідомлення потрапляють безпосередньо на монітори ведучих у студії. Результат - бан. До речі, Ганапольський любить хизуватися в ефірі такою технічною можливістю і часто нею користується.

З ідеологічними претензіями стосовно ефіру "Вєстєй" (якраз з приводу передачі Ганапольського "На пике событий" від 21 липня) я звернувся до НЕК з питань захисту суспільної моралі. Після того, як мені відповіли, що направили до радіостанції офіційний запит щодо надання запису передачі, редакція видалила з сайту аудіофайл і стенограму ефіру. Хоча до мого звернення до НЕК, звукова і текстова версія програми перебували у вільному доступі.

Кожну свою ідеологічну претензію я викладав - і продовжую це робити - на Фейсбук-сторінках Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та голови регуляторного органу Юрія Артеменка. Днями у відповідь на одне зі звернень отримав лист, в якому Нацрада повідомила, що висловила радіостанції застереження з приводу роботи ведучих в ефірі під час обговорення нагальних суспільних тем.

"По суті порушених питань ТОВ "Телерадіокомпанія "Дивосвіт" м. Київ має надати Вам грунтовну відповідь", - поінформувала Нацрада.

Поки ж чекаю, чую від Ганапольського про відсутність до радіо "Вєсті" ідеологічних претензій (про які він сам безпосередньо в курсі) і бачу на вулицях Дніпропетровська неоднозначну, а на мій погляд, радше сумнівну рекламу радіо "Вєсті". Так, на одному з бігбордів написано: "ООН ОБСЕ и шо? Будь в курсе Радио "Вести" 107,7". На іншому - "Зимой согреет ватник? Будь в курсе Радио "Вести" 107,7".

Всі пречудово в курсі, які асоціації в Україні викликає слово "ватник", кого тут і за що так називають. Через підтекст слова зміст реклами набуває не лише двозначного, а й образливого для українців, глузливого характеру. Бо можуть виникнути різні, але цілком логічні в даному випадку, негативні міркування та припущення щодо смислу, закладеного авторами реклами.

Згадка ж про ООН і ОБСЄ із запитанням "и шо?" ніби навіює думки щодо безперспективності апеляцій України до міжнародних інстанцій з метою протидії розв'язаній Росією війні та цілковитої безнадійності нашої країни у протистоянні агресору.

На це я би, приміром, відповів такими бігбордами:

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 020
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 191
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 088
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 645
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 947
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 554
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду