Якби серед журналістів проводився конкурс найбезглуздіших запитань, то Юлія Литвиненко мала б всі шанси на перемогу

9 Вересня 2014
1373
9 Вересня 2014
13:34

Якби серед журналістів проводився конкурс найбезглуздіших запитань, то Юлія Литвиненко мала б всі шанси на перемогу

1373
Ведуча поцікавилася в експерта, що буде означати перемога України: перемогу США чи Росії?
Якби серед  журналістів проводився конкурс найбезглуздіших запитань, то Юлія Литвиненко мала б всі шанси на перемогу

Вчора у Юлії Литвиненко на радіо "Вєсті" в передачі "Точка зрения" гостював Олексій Мустафін. Але ефір видався примітним не стільки відповідями запрошеного, скільки запитаннями хазяйки студії. 

Подаю їх разом з репліками Мустафіна, після яких ці запитання були поставлені. Взято зі стенограми ефіру на сайті радіостанції:

1. Алексей МУСТАФИН, журналист: Меня смущает фраза о том, что огонь ведется, потому что прибыл туда Порошенко, хотя огонь там ведется с момента прекращения огня. С другой стороны, мир невозможно установить в одностороннем порядке. Если есть люди, которые хотят воевать, война будет продолжаться.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Хотят ли русские войны?

Оце так... А що, Литвиненко і досі сумнівається? Після всього?

2. Алексей МУСТАФИН, журналист: Война сейчас идет не военными средствами. Санкций достаточно, чтобы вести глобальное противостояние. Если их будет недостаточно, их будут усиливать.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Понятно, ради чего воюют Америка с Россией. А за что воюет Украина?

Тобто, Литвиненко ніяк не второпає, за що зараз воює Україна? Мустафін їй пояснив:

3. Алексей МУСТАФИН, журналист: За сохранение своей территориальной целостности, и второе, чтобы иметь возможность самостоятельно выбирать вектор своего развития.

Юлия ЛИТВИНЕНКО, ведущая: Но победа Украины будет означать победу США или победу России?

А це що за маячня? Про що вона?

Якщо хтось закидатиме мені, що питання висмикнуті з контексту бесіди, то нехай зайде на сайт "Вістей" і прослухає передачу цілком чи прочитає стенограму, поки її не прибрали. Надрукована версія "Точки зрения" збігається з тим, що Литвиненко казала в ефірі.

Але я в даному випадку про те, що наведені запитання ведучої настільки безглузді, що неприйнятні в будь-якому контексті, про що б не йшлося.

Адже погодьтеся, дуже важко уявити адекватну в психічному та інтелектуальному плані людину, яка б і досі вагалася, чи хочуть росіяни війни; не знала б за що воює Україна і допускала, що перемога України в російсько-українській війні означала б перемогу... Росії. Принаймні, це точно не для моїх мізків. Я - пас.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1373
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду