День Ясіра Арафата на радіо "Вєсті"

День Ясіра Арафата на радіо "Вєсті"

У день підписання в Мінську протоколу про перемир'я на радіо "Вєсті" терористичні "днр"/"лнр" порівнювали з Організацією визволення Палестини і згадували її лідера - лауреата Нобелівської премії миру.
День Ясіра Арафата на радіо "Вєсті"
7 Вер 2014
0
752

У регіоналів та ангажованих ними політологів і журналістів зараз пішов тренд порівнювати війну на Донбасі з багаторічним збройним протистоянням між палестинцями й Ізраїлем.

Зокрема, такі месиджи на ток-шоу неодноразово озвучували Нестор Шуфрич і Олександр Вілкул.

Випадково чи ні, прямі паралелі між "днр"/"лнр" та Організацією визволення Палестини під орудою Ясіра Арафата провів один з політичних аналітиків Іскандер Хісамов.

До тієї ж аналогії вдався і політолог Вадим Карасьов. Він теж загадав лідера ОВП, так само як і Хісамов, зазначивши, що Арафат був терористом, але це не завадило йому отримати Нобелівську премію миру.

За ще одним збігом обидва поділилися незлим тихим словом про Арафата на радіо "Вєсті" в один день - у п'ятницю, коли в Мінську підписали протокол про перемир'я. Примітно, що це сталося в ефірі одніє і тієї ж ведучої - Юлії Литвиненко. Спочатку в «Точке зрения» виступив Хісамов, а пізніше в «Герое дня» - Карасьов.

А між цими програмами Матвій Ганапольський у своїй - "На пике событий" - як міг розхвалював мінський протокол, переконуючи критично налаштованих слухачів в тому, що вони помиляються в своїх негативних оцінках події. І щиро радів, що таких виявилося не так багато.

Я ж, попри старання ведучих і експертів радіо "Вєсті", так і не проникся оптимізмом. В тому числі й через Арафата. За логікою політологів, виходить, що і серед тих, хто зараз "визволяє" (за наведеною ними аналогією з Організацією визволення Палестини) Донбас від "київської хунти", а заразом і від українців, теж можуть бути потенційні номінанти на Нобелівську премію миру.

Натомість, після почутого в ефірі чомусь виникли гнітючі підозри про спроби лібералізувати ставлення українців до терористів, легітимізувати "днр"/"лнр" як політичні утворення, з якими можна й треба вести переговори та домовлятися. Як з тим Арафатом та ОВП.

Якщо мої припущення небезпідставні, то це один з прикладів того, для чого існують "Вєсті", які мають завдання і як вони відпрацьовують "гроші Курченка", котрими дорікають Ігорю Гужві з моменту створення ним свого медіа-холдингу.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 013
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 179
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 079
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 635
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 938
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 545
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду