Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"

В передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко журналіст Іскандер Хісамов порівняв "днр"/"лнр" з Організацією визволення Палестини під орудою Ясіра Арафата.
Іскандер Хісамов на радіо "Вєсті": "Я никогда не считал донецких повстанцев террористами"
5 Вер 2014
0
1710

Сьогодні в передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко на радіо "Вєсті" політичний аналітик і журналіст Іскандер Хісамов, який регулярно бере участь в ефірі на правах експерта, провів паралелі між "днр"/"лнр" та Організацією Визволення Палестини. Він нагадав, що Ясіра Арафата теж спочатку називали терористом, потім його визнали політичним лідером і в підсумку навіть вручили Нобелівську премію миру.

При цьому Хісамов акцентував, що сам ніколи не вважав "днр"/"лнр" терористичними. За його словами, терористи щось десь підривають, когось вбивають, але не воюють арміями, не вступають у відкриті бої.

Цікаво, що ведуча Литвиненко, ставлячи запитання Хісамову стосовно підписаного в Мінську протоколу про перемир'я, сказала про "днр"/"лнр" як про організації, які до сьогодні ВВАЖАЛИСЯ терористичними. Нібито після укладання протоколу, вони перестали такими бути.

Ось фрагмент ефіру:

Юлія Литвиненко: - Речь идет о том, что Украина все-таки договорилась с  самопровозглашенными лнр/днр. Донедавна, вы помните, эти образования  считались террористическими. Произошла легализация этих образований? Что произошло?

Іскандер Хісамов: - Это всегда так. Я напомню - лауреат Нобелевской премии Ясир Арафат был террористом - руководителем террористической Организации освобождения Палестины. Он был сугубый руководитель террористической организации. Потом он стал легальным, потом уважаемым респектабельным политиком и лауреатом Нобелевской премии. Тоже самое во многом происходит в Ирландии. Во многих исторических моментах это было. Я могу сказать что, может это крамольная мысль, но террористами не становятся по велению сердца. Не хочется человеку убивать, взрывать мосты, кровь проливать и так далее. Хотя такие люди есть. Террор - это последнее оружие повстанцев. Или первое, если они превращаются в какую-то политическую силу, начинают выдвигать вменяемые требования. Что касается НАШИХ, то я никогда не считал донецких повстанцев террористами. Террористы - это не те люди, которые вступают в открытый бой войсками. Террористы - это те, которые что-то взрывают, убивают из-за угла, но не ведут прямых военных действий.  Мы можем справедливо говорить, что на их руках кровь, что они делают плохое дело, но они не террористы. У них другое определение. Террористов или уничтожают, ликвидируют как класс, или, если не получается, вступают с ними в переговоры. Вот в Украине как раз наступила вторая стадия, при которой приходится разговаривать и это гораздо лучше, чем стрельба.

Щодо Ясіра Арафата, то він хоч представляв окремий народ. А який такий окремий народ живе на Донбасі?

Конфлікт між арабами та євреями виник внаслідок бажання кожного народу створити на території, де вони проживали, свою державу. Тобто ніякого державного утворення там не було. Причиною протистояння стала незгода арабських країн та палестинських арабів з рішенням Генасамблеї ООН щодо розділу Палестини.

29 листопада 1947 року Генасамблея ООН прийняла Резолюцію № 181, яка передбачала утворення на території Палестини двох держав: арабської та ізраїльської. Араби розцінили таку резолюцію неприйнятною для себе, а Єврейська Національна Рада проголосила 14 травня 1948 року створення держави Ізраїль.

На Донбасі ж "днр"/"лнр" виникли на 23 році визнаної всіма у світі державної Незалежності України. Отже коріння конфлікту - абсолютно різні.

Стосовно армій, то вони воюють між собою. Принаймні мають, у відповідності до загальновизнаних правил ведення бойових дій. А як бути з величезною кількістю вбитих і закатованих бойовиками "днр"/"лнр" мирних жителів? Як бути із викраденнями, тортурами над заручниками, знущаннями над українськими патріотами за прихильність Єдиній Україні, за українську мову, за синьо-жовтий прапор і вишиванку? Хіба армії катують? Навіть попри безліч скоєних "днр"/"лнр" кривавих безчинств, вони не заслужили в Хісамова на визначення їх терористичними? Оце так...

Ну і кого ж та за якими критеріями на Нобелівську премію мира від "днр"/"лнр" номінував би Хісамов? Гіркіна? Болотова? Захарченка? Чи, може, "новороса" Царьова?

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 013
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 179
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 079
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 635
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 938
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 545
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду