Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами

Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами

У суботу, 30 серпня, ведучі "Ефіру без правил" на радіо "Вєсті" повідомили про оточення Маріуполя російськими військами.
Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами
30 Серп 2014
0
2084

У суботу, 30 серпня, ведучі "Ефіру без правил" на радіо "Вєсті" Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова повідомили про оточення Маріуполя російськими військами:

Фролова: (7 хв. 10 сек. ефіру): «Как стало известно, сейчас (передача розпочалася о 13:00 - прим. авт.) Мариуполь находится в окружении российских войск. По данным журналистов, рядом с городом находится целая колонна из 60-ти российских танков. Их перекрашивают в цвета так назывемой Новороссии».

При цьому Фролова послалася на Телевізійну Службу Новин. Але на сайті ТСН новини як такої про оточення міста немає. Інформація про нібито оточення Маріуполя міститься лише у заголовку "Маріупольці не поспішають залишати оточене російськими військами місто".

Одначе з тексту самого повідомлення стає ясно, що дані про оточення не відповідають дійсності. Там про це й близько не йдеться. Вигадуючи заголовок, в ТСН хтось здорово наплутав, переборщив. То навіщо ж тиражувати чужі неточності й помилки? Та ще й такі явні!

Перед включенням з Маріуполя місцевої журналістки Тєрєшков повторив (8 хв. ефіру): «Итак, Мариуполь. Мы сказали вам о том, что город оказался в окружении российских войск. Есть опасения, что эти войска вторгнутся в город».

В розповіді кореспондентки про ніяке оточення теж не йшлося. Вона повідала, що російські танки на відстані 40 км - в Новоазовську, а маріупольці, попри зрозумілу тривогу, разом з нашим військом готуються до можливої атаки загарбників і вірять у свою перемогу.

Та навіть попри цей репортаж Тєрєшков і Фролова знову згадали про оточення міста у вечірньому інформаційному блоці. Ведучі "Ефіру без правил" зробили хибну новину з недоречного заголовку на сайті ТСН і озвучували її весь день, тим самим сприяючи нагнітанню ситуації й поширенню панічних настроїв.

Це вони так через власну недолугість чи свідомо? В першому випадку можна говорити про кричущу некомпетентність (а то й неадекватність), у другому - про інформаційну диверсію. Показово, що інформація про оточення Маріуопля "ополченцами" цими днями мусується саме в російських ЗМІ.

Тим часом, за даними Інформаційно-аналітичного центру РНБО, українські військові продовжують укріпляти Маріуполь. Зокрема, в Маріупольському районі Донецької області з метою виявлення диверсійно-розвідувальних груп росіян прикордонники спільно з добровольчими батальйонами організували цілодобове патрулювання.

Усі основні в’їзди до Маріуполя посилено кінологами та фахівцями прикордонного контролю. Окрім цього створено спеціальні підрозділи для відбиття атак танків.

"Офіційно заявляємо, що наразі українські військові впевнено утримуть свої позиції. На напрямі Новоазовськ – Маріуполь наступ росіян захлинувся. В місті сформований і працює штаб територіальної оборони", - зазначили в РНБО.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 014
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 184
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду