Нацрада, прибери рашистів з українського ефіру!

Нацрада, прибери рашистів з українського ефіру!

Впродовж теми "жовто-блакитної істерії".
Нацрада, прибери рашистів з українського ефіру!
27 Серп 2014
0
4282

Впродовж теми. Фрагмент передачі «Ефір без правил» на радіо «Вєсті» від 23 серпня:

«Терешков (23 хв. 10 сек.): ...Я напомню мы говорим с Дмитрием Раимовым, политическим консультантом. Я, все же, не могу понять, вот ВСЯ ЭТА ЖОВТО-БЛАКИТНА ИСТЕРИЯ - в ее основе желание КАК-ТО ПРОСТО себя маркировать, таким образом соотносить себя с какой-то группой в обществе, причисляя себя к КАКОЙ-ТО группе, вот так вот все просто и это пройдет, так же как и желание одеваться в какой-то бренд? Или причины все-таки глубже, и все сложнее?

Раимов: Да нет, вы знаете, все именно так, как вы, первое, описали эту гипотезу. Национальное настроение, изменение власти, конфронтация с Россией - все это под государственным флагом. Конечно же, хочется поддержать, хочется быть частью этой группы и психологически не быть изгоем. Это примерно как в 2004-05году прийти на Майдан с голубой (чому ж з «голубой», якщо з помаранчевою? - прим. авт.) ленточкой. Тоже самое и сейчас - для того, чтобы не посчитали изгоем, сторонником другой позиции. Сейчас модно поддерживать и быть с жовто-блакитними кольорами.

Терешков: Может быть еще и необходимо? Дабы не заподозрили?

Раимов: Кому-то для политической деятельности - конечно. Политическая наука, как и социология, знает одну очень интересную дилемму. Называется она «спираль молчания». Когда в какой-либо группе достаточно активное меньшинство активно себя ведет, почему-то кажется, что так должно вести себя большинство».
/кінець цитати/

Термін «жовто-блакитна істерія» в цій передачі вперше використовує саме Тєрєшков. Радієць не цитує когось, не передає слова іншої людини. Це пряма мова ведучого, яка відповідає його особистій позиції, власному погляду, переконанню й оцінкам того, що відбувається в країні.

Формулюючи запитання, він не запитує співбесідника, приміром, чи можна вважати те, що відбувається в країні «жовто-блакитною істерією» (хоча і таке питання було б вкрай некоректним і образливим для національної гідності українців), а констатує «жовту-блакитну істерію» як доконаний факт і питає про що це свідчить. Тобто в питанні він стверджує, що в країні відбувається «жовто-блакитна істерія» і лише хоче з'ясувати для себе, як довго вона триватиме та з чим це можна порівняти.

Політконсультант Дмитро Раїмов продовжує заданий Тєрєшковим дискурс, порівнюючи патріотизм з мінливою модою, тобто таке глибинне і духовне явище для нього - тимчасове й поверхове.

Більше того, він говорить про масові патріотичні прояви українців як активність меншості, котра намагається підкорити собі більшість, нав'язавши їй певний стандарт поведінки. Тобто патріоти - це, за політтехнологом, невелика спільнота людей. Не громадяни України в цілому або переважній більшості, а лише окрема, проте дуже організована меншість, соціально активна група.

Для політконсультанта те, що зараз відбувається з Росією - це конфронтація, а не війна, брутально розв'язана Кремлем. Тобто применшується трагізм ситуації, ступінь випробувань і загроз, які постали перед Україною.

Протягом передачі він також сказав, що єдина причина, за якою в Києві прикрашають дорогі автівки національним орнаментом - це побоювання їхніх власників, щоби ці автівки не потрощили. При цьому він послався на майстрів з якогось СТО, які оздоблюють автівки національними візерунками.

Серед іншого, політичний консультант Дмитро Раїмов назвав фарбування синьо-жовтими кольорами парканів і будівель "бессмыслицей". Хоча, як він висловився: "пусть красят - это лучше, чем серый, обдертый цвет".

"Для меня лично есть патриотизм интеллигентный, и есть патриотизм а-ля шароварщина, - мовив експерт. - Вот, заборы, флаги без какой-то внутренней позиции, кроме проявления этого - это шароварщина".

За його словами виходить, що люди вивішують прапори, чіпляють стрічки, фарбують паркани без внутрішньої позиції, тобто не вкладаючи в це ніякого змісту, жодної ідеї, роблять це просто так, від нічого робити.

Отже, передача, яка звучала в День Національного прапора, була спрямована на дискредитацію, знецінення, спаплюження українського патріотизму як явища, як духовної категорії, як смислу. Людей соромили за прояви патріотичних почуттів, зверхньо й зневажливо характеризуючи їхні масові виступи "жовто-блакитною істерією", применшували масштабність синьо-жовтої патріотичної хвилі, яка накрила Україну та котиться нині іншими країнами світу на знак солідарності з українським народом.

Назва передачі - «Ефір без правил» - не може бути автоматичною індульгенцією й виправданням всіх неподобств, які там регулярно трапляються, а надто, коли йдеться про образу національної честі й гідності українців, зневагу до державних символів, приниження людської й громадянської гідності. А саме це і сталося в передачі.

Згідно з п. 2 ст. 6 "Неприпустимість зловживання свободою діяльності телерадіоорганізацій" Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - "Не допускається використання телерадіоорганізацій для поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи".

Згідно із ст. 2 "Загальні положення" Закону України "Про захист суспільної моралі" - "Забороняються виробництво та розповсюдження продукції, яка:

...принижує або ображає націю чи особистість за національною ознакою;

пропагує бузувірство, блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь;".

Отже, вимагаю від Нацради з питань телебачення і радіомовлення України невідкладно застосувати відповідні санкції щодо радіо «Вєсті» і ведучого Дмитра Тєрєшкова. Тим більше, що подібні антиукраїнські прояви трапляються в його ефірах далеко не вперше.

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

"Замість Дмітрія Кісєльова на радіо «Вєсті» - Дмитро Тєрєшков?"

Пропоную розглянути питання щодо винесення радіо «Вєсті» третього, сподіваюсь останнього, попередження, а до того - звернутися до «Вістей» щодо негайного відсторонення Тєрєшкова від ефіру.

Світлина

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко:

"У вас вже 2 попередження. Ми ставимо радіокомпанію "Вести" на постійний моніторинг".

/З Фейсбук-сторінки Нацради, 24 липня/

Світлина

Ганапольський, зачитуючи заяву організаторів (починаючи з 37 хв. 40 сек.): «...Здесь написано так: «Украинские книготорговые компании будут предупреждены о неуместности продажи книг российского происхождения в нынешних условиях. В случае, если украинские издания привезут на Форум книги, изданные в России, они должны быть промаркированы».  То есть, на них будет стоять марка - «Сделано в России». Вот как, знаете, как в этих самых, в гетто ставили шестиконечную звезду и писали: «jude» - «евреи». Вот так и на книжках будет написано - «русские».

/"На пике событий", радіо "Вєсті", понеділок, 21 липня/

Світлина: Юрій Артеменко, голова Нацради:

26 серпня, під час "Ланч-тайму" в новинах на радіо "Вєсті" прозвучало: "За последние два месяца силы АТО взяли около 200 ЗАЛОЖНИКОВ". Йшлося не про визволення раніше захоплених й ув'язнених терористами, а саме про взяття у полон проросійських бойовиків. Сили АТО нікого не беруть у заручники! Вони звільняють Україну від російських загарбників, ліквідовують і затримують ВБИВЦЬ, беруть під варту ЗЛОЧИНЦІВ! На заручників людей перетворюють лише терористи! У такий спосіб радіо "Вєсті" прирівняли сили АТО до злочинців, які використовують заручників для торгу.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 017
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 188
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 641
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 945
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 551
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду