У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"

У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"

І знову відзначився ведучий Дмитро Тєрєшков.
У День  Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией"
23 Серп 2014
0
3334

У День Національного прапора в "Ефірі без правил" на радіо "Вєсті" ведучий Дмитро Тєрєшков назвав прикрашання українцями всього навколо синьо-жовтою символікою ЖЕЛТО-БЛАКИТНОЙ ИСТЕРИЕЙ (23 хв. 10 сек. ефіру).

"Вот эти ленточки, которые сейчас популярны в Украине" - так він висловився про синьо-жовті стрічки. Тобто для ведучого це не більше, ніж незрозуміла для нього мода на атрибутику синьо-жовтого кольору.

Тєрєшков також передрік важку депресію тим людям, які зробили собі патріотичні тату, зокрема у вигляді Тризубу.

У свою чергу гість програми, політичний консультант Дмитро Раїмов назвав фарбування синьо-жовтими кольорами парканів і будівель БЕССМЫСЛИЦЕЙ. Хоча, як він висловився: "пусть красят - это лучше, чем серый, обдертый цвет" (21 хв. 40 сек.).

"Для меня лично есть патриотизм интеллигентный, и есть патриотизм а-ля шароварщина, - мовив експерт. - Вот, заборы, флаги без какой-то внутренней позиции, кроме проявления этого - это шароварщина". 

Отже зараз, за його логікою, люди вивішують прапори, чіпляють стрічки, фарбують паркани без внутрішньої позиції, тобто не вкладаючи в це ніякого змісту, жодної ідеї, роблять це просто так, від нічого робити. Такі прояви патріотизму - не інтелігентні і є шароварщиною. То за кого нас має цей експерт і чи все гаразд з ним самим? 

Принагідно, він навіть "розкрив таємницю", як було сказано, того, чому в Києві дорогі автівки прикрашають стрічками та національним орнаментом. Виявляється, тільки тому, щоби їх... не розтрощили. Мовляв, про це йому повідали майстри на одній СТО, які займаються оздобленням автівок візерунками (22 хв. 29 сек.).

Політконсультант вважає, що синьо-жовту символіку люди носять не стільки через патріотичні почуття, скільки через те, що так зараз модно, щоби не бути "изгоем", щоби не виділятися із загальної маси.

Оце так "відсвяткували" День прапора. Ай "молодці"...

Склалося враження, що весь ефір мав своєю ціллю присоромити українців за патріотичні прояви, принизити і дискредитувати український патріотизм як явище, як поняття.

Примітно, що в одній з попередніх передач Дмитро Тєрєшков навів цитату Льва Толстого: "патриотизм - это чувство грубое, вредное, стыдное, дурное, а главное - безнравственное".

Раніше цей ведучий також піддав сумніву доречність називання "днр"/"лнр" терористичними організаціями, позаяк вони ще не визнані такими у світі, а лише Генпрокуратурою України.

Читай також:

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

"Замість Дмітрія Кісєльова на радіо «Вєсті» - Дмитро Тєрєшков?"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 014
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 183
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 084
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 638
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду