Радіо "Вєсті" замітає сліди, намагаючись уникнути відповідальності за образливі для українців висловлювання Матвія Ганапольського

Радіо "Вєсті" замітає сліди, намагаючись уникнути відповідальності за образливі для українців висловлювання Матвія Ганапольського

Редакція вилучила з архіву сайту аудіозапис і роздруківку тексту передачі "На пике событий" від 21 липня, де російський журналіст Матвій Ганапольський порівняв організаторів Львівського форуму видавців з… нацистами
Радіо "Вєсті" замітає сліди, намагаючись уникнути відповідальності за образливі для українців висловлювання Матвія Ганапольського
14 Серп 2014
0
2668

РЕДАКЦІЯ ВИЛУЧИЛА З АРХІВУ САЙТА АУДІОЗАПИС І РОЗДРУКІВКУ ТЕКСТУ ПЕРЕДАЧІ "НА ПИКЕ СОБЫТИЙ" ВІД 21 ЛИПНЯ, ДЕ РОСІЙСЬКИЙ ЖУРНАЛІСТ МАТВІЙ ГАНАПОЛЬСЬКИЙ ПОРІВНЯВ ОРГАНІЗАТОРІВ ЛЬВІВСЬКОГО ФОРУМУ ВИДАВЦІВ З... НАЦИСТАМИ

У своєму дописі від 23.07.2014 я навів цитату зіркового ведучого радіо "Вєсті" під час інтерактивного ефіру, що йшов у понеділок, 21 липня:

"Ганапольський, зачитуючи заяву організаторів (починаючи з 37 хв. 40 сек.): «...Здесь написано так: «Украинские книготорговые компании будут предупреждены о неуместности продажи книг российского происхождения в нынешних условиях. В случае, если украинские издания привезут на Форум книги, изданные в России, они должны быть промаркированы».  То есть, на них будет стоять марка - «Сделано в России». Вот как, знаете, как в этих самых, в гетто ставили шестиконечную звезду и писали: «jude» - «евреи». Вот так и на книжках будет написано - «русские».

Слухач: «Ну если так, то, конечно, я против».

За лінком, який виводив на аудіозапис передачі, всі бажаючі могли достеменно переконатися у точності наведеної цитати. З критикою Ганапольського за жахливу блюзнірську фразу, яка ображає українців через порівняння з нацистами, звернувся до Нацради з питань телебачення і радіомовлення (через Фейсбук) та НЕК з питань захисту суспільної моралі (електронною поштою).

В першій інстанції відповіли, що у радіо "Вєсті" вже два попередження є і воно перебуває на щоденному моніторингу. Моральна комісія поінформувала, що взяла моє звернення до розгляду і запросила в радіостанції запис передачі.

Тоді я знову звернувся до НЕК:

"Голові НЕК з питань захисту суспільної моралі
п. Костицькому В.В.

громадянина України
Мазура Олексія Миколайовича

Повідомлення

 

У відповідь на моє звернення до НЕК з проханням про експертну оцінку висловлюванням ведучого "Радіо Вєсті-Україна", громадянина РФ Матвія Ганапольського, які прозвучали в ефірі програми "На пике событий" 21 липня 2014 року, Ви повідомили мені у листі від 07.08.2014 № 1033/02-01 за підписом в.о. Голови Г.Ю. Деревянчука, що "Національна комісія звернулася до радіостанції щодо надання запису радіопередачі". Інформую Вас про те, що цей запис знаходиться на офіційному сайті радіостанції і завжди доступний для прослуховування. Ось лінк, який виводить на передачу: http://radio.vesti.ua/online/absnum=6371.html Фраза, в якій Ганапольський порівнює передбачене маркування російської книги на Львівському форумі видавців з шестипроменевими зірками в гетто, звучить, починаючи з 37 хвилини 40 секунди ефіру".

Відправляючи електронного листа 12 серпня, а це було о 19:04:40, перевірив, що лінк, який веде на аудіозапис передачі - благополучно відкривається, працює.

А от сьогодні, вкотре скориставшись цим лінком, побачив, що АУДІОЗАПИС ЗНИК! Передачу від 21 липня, присвячену Львівському форуму видавців, замінили іншою, тема якої - "Уход Болотова и восстановление Донбасса", дата ефіру - 14.08.2014. Згодом стало ясно, що файл з Ганапольським редакція замінила своїм поточним ефіром.

На іншій сторінці "Вєстєй", там де була роздруківка тексту "На пике событий" від 21 липня, - теж пусто. Текст вилучили! 

Зрозумівши серйозність інциденту з ведучим, який не оминає нагоди похвалитися, що вже 25 років в ефірі, а тому є абсолютним і беззаперечним метром радійної справи, редакція радіо "Вєсті" вирішила замести сліди? Спецоперація зі знищення доказів? Ти диви, які хитромудрі! Тепер вони будуть казати, що такого ефіру не було? Нагадили, а зараз видаватимуть, що нічого не сталося? Ух, ви ж...

Радіо "Вєсті" і російського радіогуру Матвія Ганапольского - до відповідальності!

Світлина: #Украина не должна принимать #гуманитарный груз от России, считает Матвей Ганапольский. Такое мнение он озвучил в своем утреннем эфире на Радио Вести
«#Россия плюет на украинский Красный крест. Она вообще его не видит в упор. Они скажут: «Вы нас в чем-то подозреваете? Какие нехорошие люди». Простой цуцванг. Как бы ни поступила Украина, она по замыслу кремлевскому окажется в проигрыше», — сказал он.
«Может быть украинское правительство примет решение, что #конвой от агрессора можно пропустить только с одной целью: погрузите своих подонков и увезите их отсюда. Но это не цель Владимира Путина. Путин планирует сделать этот конвой, а 14 августа провести в Крыму расширенное заседание правительства. Это гениальный плевок в Украину. Так неужели государство возьмет помощь у этих негодяев, как бы она ни называлась? Нет там никакого оружия. Сам этот конвой – это оружие, самое губительное. Потому что оно переводит Россию для простых россиян в ранг миротворца», — заявил Ганапольский.
Слушайте нас на радиоволнах в Киеве(104,6), Харькове(100,5), Днепропетровске(107,7), или на сайте http://radio.vesti.ua/

Читай також:

НЕК з питань захисту суспільної моралі займеться Матвієм Ганапольським

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Ехо Москви на радіо "Вєсті"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 186
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 641
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду