"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"

Тєрєшков, цитуючи Льва Толстого: "Патриотизм - это безнравственно!".
"Уроки патріотизму" від Дмитра Тєрєшкова і Василіси Фролової на радіо "Вєсті"
4 Серп 2014
0
2950

У неділю, 3 серпня, ведучі радіо "Вєсті" Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова в "Ефірі без правил" висміяли запроваджувані Міносвіти "Уроки мужності", порівнявши через це Україну з Північною Кореєю. "Такие уроки - только там", - мовив Тєрєшков і продовжив питанням: "А есть ли подобное в Бельгии или Японии?".

При цьому обидва ведучі вели себе як блазні, висміюючи не лише шкільну новацію, а й взагалі такі поняття як патріотизм, любов до Батьківщини. Тєрєшков навіть цитату навів з Толстого: "патриотизм - это чувство грубое, вредное, стыдное, дурное, а главное - безнравственное".

І це лунає в українському ефірі в той час, коли наші хлопці гинуть за Україну на Донбасі!!! Коли рухомі щирими почуттями любові до рідної землі, люди ходять у вишиванках, з пов'язаними на плечах українськими прапорами, прикрашають синьо-жовтою символікою свої будинки, автівки тощо! Коли все суспільство через волонтерів відчайдушно допомогає фронту!

Наскільки доречна піднята ведучим тема на тлі і в контексті цих буремних, трагічних подій, в яких гартується українська нація й міцініє у боях за свою Незалежність українська Держава? За данних обставин виголошена Тєрєшковим цитата сприймається плювком у саму українську душу, звучить глибокою зневагою до героїзму патріотів, що захищають Україну від російських загарбників ціною власного життя!

Яким же проросійським моральним виродком потрібно бути (Тєрєшков на відміну від Матвія Ганапольского, Сакена Аймурзаєва та інших колег по радіо - не громадянин Росії, тобто "наш", доморощений), аби вдатися до такого саме зараз! І спокійно ходити по землі далі, готуючи на черговий ефір новий антиукраїнський вибрик та розмірковуючи, а як ще можна принизити українців. Що б іще такого сказати, аби ранити нас ще глибше, щоби нам було болючіше. Бо судячи зі всього, Тєрєшков відчуває від цього кайф, насолоду морального садиста, адже подібні висловлювання трапляються в нього регулярно. Скільки ж можна це терпіти?

До честі аудиторії, протягом опитування близько 80 % слухачів висловилися за "уроки мужності". Думаю, голосували в тому числі наперекір ведучим, котрі, як могли, з "шутками да прибаутками", знущалися над патріотичними почуттями українців. "Я розочарован", - підсумував Тєрєшков.

"Если мне близки слова Толстого, то как мне быть с ЭТИМ ГОСУДАРСТВОМ при том, что мой ребенок идет в школу и я не хочу уроков мужества?" - продовжив бідкатися в ефірі Тєрєшков. А хіба відповідь не очевидна? Батьківщина Толстого чекає на тебе! Чого ж ти досі тут? Чого псуєш собою повітря і паплюжиш українську землю?

Тим більше, що слова російського класика напрочуд слушні й підходящі якраз для характеристики саме російського патріотизму - завжди великодержавного, шовіністичного, імперського, загарбницького, завойовницького. Український патріотизм - принципово інший. То їдь до Москви і повчай там путіна, йому Толстого цитуй! А нам - не треба, у нас, українців - інші орієнтири.

КНИЖНЫЙ БУЛЬВАР: Август 2011

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 016
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 185
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 085
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 640
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 943
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 549
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду